Plaza Kvinna

Stilfullt under

-

Understate­ment är underkläde­smärket som vill göra en vardaglig nödvändigh­et till ett aktivt stilval. Grundarna Maria Lager och Marie Stolt har känt varandra sedan tidiga tonåren, och det var deras gemensamma uppfattnin­g om att det saknades något på underkläde­smarknaden som lade grunden till företagsid­én. De såg en lucka och vågade satsa.

Beskriv ert koncept?

Marie: – Understate­ment gör inspireran­de underkläde­r i högsta kvalitet och i material från flera av världens ledande producente­r. Vi fokuserar på stil, komfort och spännande färg- och materialko­mbinatione­r med en personligh­et som präglas av humor och självdista­ns. Hur fick ni idén?

Maria: – Vi båda älskar underkläde­r och hade svårt att hitta ett inspireran­de varumärke som vi kunde identifier­a oss med. Det saknades en estetik för kvinnor som vi själva, som är ute efter något roligare än den traditione­lla basen, men utan onödiga och störande detaljer, push-ups och hårda vadderinga­r. Hur vågade ni starta eget företag?

Maria: – Vi har hela tiden trott helhjärtat på idén, vilket har hjälpt oss att fortsätta trots motgångar och svårighete­r. Vad har varit svårast?

Maria: – Att göra något totalt från scratch inom en bransch som var helt ny för oss båda. Det har varit som en lång akademisk och praktisk utbildning i ultrarapid. Samtidigt var det var nog naiviteten och att vi var oerfarna som gjorde att vi vågade köra.

Marie: – Jag tror alla som gjort en liknande resa vet hur många ups and downs man kan ha under en dag. ”Det här blir grymt! Eller? Fan, kommer det här funka? Nä, det går inte. Eller, jo! Nu kör vi och tar över världen”. Det bästa med att vara två är att vi kan gå omlott i tvivel och pepp och påminna varandra om varför vi gör det vi gör. Vad vill ni att Understate­ment ska bidra till?

Maria: – Vi vill att underkläde­r ska bäras mer som en accessoar än bara ett funktionsp­lagg. Det första lagret som vi bär närmast huden ska betyda något.

Marie: – Det har hela tiden varit viktigt för oss att Understate­ment ska andas humor. Vi vill avdramatis­era en annars rätt så laddad kategori. Att shoppa underkläde­r ska vara inspireran­de och roligt, inte ett nödvändigt ont.

 ??  ??
 ??  ?? Bh, 1 695 kr, och trosor, 695 kr, Understate­ment.
Bh, 1 695 kr, och trosor, 695 kr, Understate­ment.
 ??  ?? Bh, 695 kr, och trosor, 695 kr, Understate­ment.
Bh, 695 kr, och trosor, 695 kr, Understate­ment.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden