Plaza Kvinna

” Jag blir så frustrerad, arg och ledsen ”

-

jag var i känslomäss­igt, som jag inte är i nu. Texten (som handlar om enkel och kravlös kärlek, reds. anm.) är en bra påminnelse om något man borde ha mer av. Gud, jag tycker verkligen att det är en jättebra låt. Sedan har jag såklart massor av låtar som ingen har hört än som är favoriter, men det kommer. Vilket är ditt bästa musikminne?

– Jag har så många. Hela mitt liv är fyllt av musikminne­n. Jag och min syster lyssnade mycket på en artist som heter Dwele. Vet inte vilket år det här var men Dwele spelade i alla fall på Fasching där jag har hängt väldigt mycket. Jag var väldigt exalterad. Jag stod längst fram och när han körde en cover på en låt bad han mig plötsligt komma upp på scenen, och jag fick 100 procent panik. Och hela publiken började skrika ”Sabina, Sabina, Sabina!” Jag var jättenervö­s, men jag var ju bara tvungen att köra. Så vi sjöng ihop och jag är så glad att jag gjorde det. Jag brukar inte vara starstruck alls, men där och då var jag det. Jag har ett till minne som är väldigt bra.När jag satt på ett hotellrum och jammade med artisten Bilal som också hade kört på Fashing. Vi lyssnade på svensk musik och tog fram en gitarr. Det var väldigt fint. Har du något roligt minne från en turné?

– Gud, jag har jättemånga roliga minnen från turnéer. Men jag minns fortfarand­e min första Bråvalla-spelning och Way Out West-giget. Det var två gig som utmärkte sig eftersom de innehöll en kombinatio­n av en massa saker. Vi var alla på så bra humör och hade mest bara kul. De gigen hade allt det man vill ha. Bra energi, bra publik, vi spelade bra, det var bra väder. När vi soundcheck­ade på Bråvalla var det typ fem personer i tältet. Jag tänkte att det är typ ingen som kommer att komma. Men jag var samtidigt så inställd på att bara göra det bästa av situatione­n. Men så kom vi ut och det var ett helt hav av människor i tältet där vi spelade. Och då hade jag sjukt nog inte ens släppt så många låtar. Man kände sig så uppbackad och fick så mycket kärlek. Vem kom du bäst överens med i Så mycket bättre? Har ni fortfarand­e kontakt?

– Jag skulle säga att jag kom jättebra överens med allihop. Men fick lite extra mycket kärlek till Carro och Aino. Det var skönt att ha dem där för att jag fick vara mig själv då. Det händer att vi hörs någon gång ibland för att checka läget. Men livet går ju vidare åt varsitt håll såklart. Hur skulle du beskriva din stil?

– Min stil är svår att beskriva. Jag har så många olika kategorier. Men skulle jag försöka summera den skulle det vara avslappnad, detaljrik men simpel. Har du någon fråga du brinner extra mycket för just nu?

– Det är väldigt många frågor jag brinner för men jag är definitivt mest tagen av slavhandel­n. Jag blir så arg. Någon måste förklara för mig hur det ens kan finnas. Ofattbart. Jag blir så frustrerad, arg och ledsen. Men typ mest frustrerad för det känns som att jag letar efter svaren men jag har dem inte. Jag önskar att jag kunde gå till någon och säga ”skärp dig!” och få ett slut på det hela. Men det funkar inte så tyvärr.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden