Plaza Kvinna

”Jag vill att detska kännas okejatt gråta på tunnelbana­n”

-

Att leva är att känna. En devis sångaren Maja Francis kan skriva under på. Varje gång hon bryter ihop, hämtar hon nya krafter och reser sig starkare. Nu släpper Maja del två av EP:n Cry Baby, där hon delar med sig av sitt modiga budskap – att det är okej att vara sårbar.

Sist vi såg Maja Francis var det tillsamman­s med bästa vännen Veronica Maggio. De fann varandra sent i livet när de båda läkte sina brustna hjärtan. Nu är den färgglada sångerskan tillbaka med ny musik som är en hyllning till känslor och alla dem som känner allting väldigt starkt, beskriver hon. I mars kom del ett av EP:n Cry Baby och nu i juni kommer del två.

– Musiken handlar om att inte skämmas för att vara sårbar och emotionell och i stället bära alla känslor som en tiara på huvudet med stolthet! Jag vill att det ska kännas okej att gråta på tunnelbana­n eller att säga ”jag är inte okej, men det är okej” när någon på festen frågar hur du mår. Jag tror att det blir mindre ensamt om vi vågar prata om när det gör ont lika mycket som när det glittrar. Hur har du hämtat inspiratio­n sedan sist?

– Den starkaste inspiratio­nen till låtarna som hamnat på EP:n är mina egna ständiga upp-- och nedgångar. Varje gång jag bryter ihop så tar jag med mig något nytt ur det. Den här känslocyke­ln har jag gjort som mellanspår på mina EP:s (Feel, Break, Grow & Shine) och det handlar precis om det där. Att känna allt samtidigt. Att bryta ihop, våga vara i det mörka för att sedan kunna resa sig igen, låta sig växa starkare och skina... Du har supercool stil - vad har du för relation till mode och kläder?

– Jag älskar att leka med kläder och klä ut mig, att kunna välja vem jag vill vara varje dag. Ofta hamnar jag nog i en secondhand-stil från 90-talet blandat med glitter, typ. Jag tror inte på ramar eller trender som ska passa alla och försöker hålla mig borta från medvetna trender för att skapa min egen stil, även om det ibland är svårt. Jag följer nog omedvetet trender och mode, fast jag i stunden kanske tror att det är min egen unika fantastisk­a idé. Var befinner du dig i livet just nu? Rent fysiskt, men även själsligt.

– Rent fysiskt är jag precis hemkommen till Stockholm från ett svinkallt men inspireran­de Brooklyn (New York) där jag var och tog nya bilder och spelade in videos med en magisk regissör och fotograf vid namn Hana Haley som jag hittade på Instagram. Var jag är rent själsligt … om jag tänker på den där känslocyke­ln igen, så är jag nog i något slags växande ur ett break down jag hade förra året. Jag hade, och har fortfarand­e, tankar om att växa upp, om normer och hur jag ska bryta mig fri från dem. Vad ser du fram emot mest under vår och sommar?

– Jag längtar tills jag får åka till Skåne i sommar till min katt Pony, till havet, till persikohim­larna och bubbligt vin! Att dricka iskaffe, vara uppe hela natten när solen aldrig går ner, festivaler och att själv stå på scen igen. Det är där jag känner mig som mest fri.

 ??  ?? Av Jonna Dagliden Hunt Foto Christophe­r Hunt styling kajsa svensson Hår och Makeup Filippa Smedhagen/agent bauer
Av Jonna Dagliden Hunt Foto Christophe­r Hunt styling kajsa svensson Hår och Makeup Filippa Smedhagen/agent bauer

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden