Plaza Kvinna

Malin Åkerman

-

En rutinerad debutant

Med ena foten i den amerikansk­a HBO-serien Billions tar hon nu sitt första steg in i den svenska filmbransc­hen. Malin Åkerman flyttade som tvååring från Sverige till Kanada och har länge drömt om att få göra svensk film –i sommar går drömmen i uppfyllels­e. I rollen som Isabella blir hon huvudkarak­tär i filmen En del av mitt hjärta som baseras på Tomas Ledins musik och texter. Det blir med andra ord mycket Sverige för Malin framöver.

Hur känns det att äntligen få göra svensk film?

– Det känns härligt. Så spännande, så nytt. Jag tror det kommer att bli en riktigt bra utmaning. Det är ju min första svenska roll, så det är en stor grej för mig. Även att vara här och få ge min son en svensk sommar. Det känns speciellt att få dela det med honom. Vad fick dig att ta rollen?

– Manuset. För mig börjar det alltid där. Jag läste manuset och tänkte direkt ”Det här är den perfekta filmen att debutera med i Sverige”. Den var härlig och kul, med bra karaktärer och musik av Tomas Ledin. Efter mötet med regissören och manusförfa­ttaren var det klart, jag ville absolut vara med. Hur skulle du beskriva din karaktär Isabella?

– Driven, stark och vill jobba sig upp i världen. Hon kör så hårt att hon missar saker på vägen, det som är viktigt i livet. När hon åker från Stockholm till byn hon växte upp i springer hon in i sin första kärlek, som snart ska gifta sig. Hon vågar då öppna sig för nya möjlighete­r och vi får se mer av hennes barndom och mänsklighe­t. Känner du igen dig i henne?

– Bitar av henne, absolut. Att vara driven och inte ge upp, men också filmens kärlekshis­toria. Vem har inte varit kär? Fått sitt hjärta krossat? Eller trott att man ska vara med någon, men senare insett att den personen inte var rätt. Många sådana saker känner jag igen i mig själv. Vilken blir din främsta utmaning?

– Svenskan! När jag läste manuset första gången insåg jag att jag aldrig läser på svenska. Allting är annorlunda. Rytmen, komedin. Jag tänker lära mig replikerna och fråga alla mina svenska vänner om de kan hjälpa mig, så att det blir perfekt uttal. Jag vill bara kasta mig in i rollen nu och vara i Sverige över sommaren. Jag ser verkligen fram emot det.

En del av mitt hjär ta ha r premiär julen 2019

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden