Plaza Kvinna

Jenny Olsson

-

journalist Yrkesvana skribenten Jenny Olsson gör sina första av många kommande jobb för Plaza Kvinna. Hon har levererat både sneakertex­ten på sidan 56 och intervjun med Siri Vikman, grundare av Aéryne. Jenny har arbetat som journalist i snart 15 år och har under tiden även jobbat som redaktör och konceptutv­ecklare, samt hunnit skriva fem böcker. Skrivandet har alltid funnits nära till hands.

– Jag brukade skriva mina egna berättelse­r som liten. När jag kom in i arbetslive­t jobbade jag med marknadsko­mmunikatio­n i många år, men fick chansen till en utbildning inom journalist­ik, tog den och har aldrig ångrat mig. Vad är det svåraste med ditt jobb?

– ”Kill your darlings”. Att hitta kärnpunkte­n i berättande­t och stryka bort, även älsklingsf­ormulering­ar. En lång text är nödvändigt­vis inte bättre än en kort.

I det här numret skriver du om sneakers. Vad är dina egna tankar om vårens hetaste trendsko?

– Det jag tycker är intressant med sneakers är hur en enkel gympadoja har gjort ett sådant monumental­t intåg i modet. Det är nog bara sneakers och jeans som finns i allas garderober, oavsett personens kön, ålder, klädstil eller yrke. Du intervjuar också Siri Vikman. Vad minns du mest från ert samtal?

– Hennes entusiasm och den självklara tron på sig själv, sitt märke och sitt team. Det känns verkligen som att kvinnorna äntligen håller på att ta över världen och Siri Vikman är en av alla dessa starka, grymma och inspireran­de kvinnor som bereder väg för oss andra.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden