Plaza Kvinna

Övning hemma

Leg Pull Front Prep

-

Star tpos ition : Ställ dig på alla fyra med händerna rakt under axlarna och knäna rakt under höfterna. Tänk på att sticka ut sittbenen rakt bakåt så att bäckenet också hamnar i en neutral position. Se till att krama om magmuskler­na för stabilitet. Tänk på att nacken och huvudet är en förlängnin­g av ryggraden, så håll blicken rakt ner. Tänk på att sätta tårna i marken.

Utföran de: Medan du andas ut, krama om magmuskler­na runt midjan så att de aktiveras ordentligt och lyft knäna fem centimeter från golvet. Håll positionen samtidigt som du långsamt andas in. Sänk kontroller­at tillbaka knäna medan du andas ut. Upprepa rörelsen.

Att tänka på: Ryggen ska vara som en bordsskiva och du ska i princip kunna ställa ett glas champagne på ryggen utan att det välter. Kroppskont­roll är ledordet. Gör det ont i handledern­a ska du tänka på att lyfta upp kraften till axlarna, upp mot taket. Då stödjer du dig inte längre mot handledern­a och dessutom hamnar skulderbla­den, nacken och huvudet automatisk­t i en bättre position.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden