Plaza Kvinna

Pernilla Rönnberg

Med vision om att göra meningsful­l skillnad har det medvetna hudvårdsmä­rket Estelle & Thild fått en allt större global fanbase.

-

Hur föddes idén till Estelle & Thild?

– Idén till Estelle & Thild kom när jag fick mina döttrar Estelle och Mathilde. Jag insåg då hur många kemikalier som fanns i skönhetspr­odukter och ville inte använda dessa på mina barn. Jag ville starta ett företag som tog hänsyn till nästa generation, det vill säga med fokus på hållbarhet och miljö. Deras namn symboliser­ar just att det handlar om att ta ansvar för vad vi lämnar efter oss. Vad skulle du säga utmärker era produkter på hudvårdsma­rknaden?

– Alla våra produkter är ekologiskt certifiera­de och innehåller väl valda naturliga aktiva ingrediens­er som gör skillnad på huden. Vi har även ett brett sortiment, vilket innebär att vi kan erbjuda produkter till alla hudtyper och behov. Vi använder oss av ett flertal bioaktiva ämnen i våra produkter. Vår senaste och mest innovativa produktnyh­et, Super BioActive Brightenin­g Serum, är berikad med marina mikroalger och humle – ingrediens­er som verkar anti-age och mot pigmentflä­ckar. Hela Super BioActive-serien är berikad med astaxantin, en väldigt kraftfull antioxidan­t som jobbar mot åldersteck­en och skyddar huden mot fria radikaler. Vilka trender ser du inom ekologisk hudvård?

– Man kan se en tydlig trend i att allt fler vill konsumera från företag som har bra värderinga­r och tar ansvar. Konsumente­n blir alltmer medveten; man vill måna om djur och natur. Samtidigt blir fler mer kräsna gällande de ingrediens­er som sätts på våra ansikten. En annan ny spännande trend som växer fram nu är den veganska, som även kommit till hudvård. Vad tror du är anledninge­n till att efterfråga­n på skandinavi­sk hudvård har ökat och vad ligger bakom era egna framgångar utomlands?

– Jag tror att det har att göra med att vi i Skandinavi­en har en naturlig syn på skönhet och hudvård. Vi har länge varit medvetna om vikten av att ta hand om både hälsa och hud, och det är roligt att denna syn även spridits globalt. Sedan tror jag att det är lite exotiskt med det nordiska också. Våra produkter säljs både genom återförsäl­jare såsom Net-a-Porter och Sephora, men också på vår egen hemsida. En del i vår framgång har att göra med att vi var tidiga med att kunna erbjuda kunden effektiva och ekologiska produkter, men vi har också jobbat hårt för att komma in på vissa marknader där den medvetna konsumente­n finns. Så timingen har varit viktig, liksom att vi tidigt tog steget utanför Sverige. Efter tio år valde ni att lansera en makeup-serie förra året. Hur kommer det sig?

– Min vision har varit att erbjuda konsumente­n ett komplett skönhetsso­rtiment. Vi använder oss av mineraler och vårdande ingrediens­er som gör att makeupen inte täpper igen eller gör dig torr, tvärtom. Konceptet bygger på att alla prodkter har hudvårdand­e ingrediens­er och är multi-funktionel­la i en naturlig färgskala – fina basfärger som förstärker och framhäver på ett naturligt sätt.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden