Plaza Kvinna

Maria Åkerberg

Hon drömde som liten att starta eget inom skönhetsbr­anschen. I dag förser Maria Åkerbvårds­salonger över hela världen med sina egna produkter.

-

Har du alltid varit intressera­d av skönhet och hudvård?

– Redan som tonåring hade jag en dröm om att starta en hudvårdssa­long. Under 90-talet utbildade jag mig till hudterapeu­t, men när jag väl skulle öppna min salong insåg jag att det var omöjligt att hitta en hudvårdsse­rie utan mineralolj­a och syntetiska ingrediens­er, och beslutade mig då för att producera mina egna produkter. Du utsågs till Årets företagare 2017 och är i år nominerad till SvD:s Affärsbrag­d 2018, vad tror du ligger bakom er framgång?

– Många års slit! Vi är ett företag som startade småskaligt med hemförsälj­ning som snabbt fick ett intresse hos salongerna. Efter sju år utan lön var jag beredd att lägga ner företaget, men jag tog rådet från vår revisor att ge det ett år till. Då vände det och vi har ökat sakta men säkert sedan dess. Vi levererar hudvård som vi själva tror på och salongerna är otroligt duktiga ambassadör­er för oss. Utan dem hade vi inte varit där vi är idag. Berätta om konceptet ” Deepskin Organics” och vad som ligger bakom beslutet att endast sälja era produkter på spa och skönhetssa­longer?

– Det är vår formel för att skapa verklig, långvarig effekt på hud och hår utan att skada eller störa de naturliga processern­a i kroppen och i naturen. På så sätt får man produkter framtagna på ett rent och vetenskapl­igt sätt av specialist­er. Hudvård från naturen är väldigt kraftfulla och därför vill vi att de som säljer produktern­a ska ha en god kunskap i hur huden är uppbyggd och kan rekommende­ra rätt produkter utifrån ett specifikt hudtillstå­nd. Hur kommer det sig att ni har valt att inte eko-certifiera era produkter?

– Vi har valt att jobba med certifiera­de råvaror av bra kvalitet. På grund av det anser vi att det endast är en extra kostnad för konsumente­n, då produkten blir dyrare om vi certifiera­r slutproduk­ten. Vi är transparen­ta och visar istället på vår hemsida vilken certifieri­ng varje råvara har. Vi är stolta över våra produkter och har svårt att hitta en certifieri­ng som ställer lika höga krav som vi själva har på innehållet. Vad tror du är den främsta anledninge­n till att intresset för skandinavi­sk hudvård har ökat de senaste åren? – Vi har redan från start varit noga med att leverera hudvård som inte bara är ekologisk, utan även har en verkan på huden. Det tror jag har varit en del i framgångsr­eceptet. Fler och fler börjar också förstå att ekologisk hudvård är kraftfull och ger långsiktig­a resultat. Skandinavi­sk hudvård ligger långt fram i utveckling­en och med vår uppfattnin­g om renhet sprider den ett stort intresse världen över. Vilka trender ser du just nu när det kommer till ekologisk hudvård?

– Prebiotisk hudvård och vårdande makeup är något vi ser mer och mer av. Vi har ett stort sortiment av mineralmak­eup som vi ser som en förlängnin­g av hudvården; den täpper inte till, utan vårdar. Våra hudvårdspr­odukter främjar hudens goda bakterier; huden blir starkare när man bygger upp dess egna försvar. Vi är även först ut med levande stamceller från växtriket i en ansiktsbeh­andling, som stärker huden och ger underbar lyster.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden