Plaza Kvinna

Strandliv

-

Med milslånga mjuka sanddyner, klart vatten och långa soltimmar breder Östersjön ut sig. Det är inte svårt att förstå varför soldyrkare älskar stränderna på halvön Fischland-Darss-Zingst. Med över 10 stränder i området finns det en strand för alla. Koppla av och hyr en klassisk strandkorb (strandstol av korg med vindskydd) och upptäck allt från ödsligt vilda stränder till familjevän­liga badplatser.

Zingst erbjuder en fristad för aktiva semesterfi­rare och djurvänner. Här finns två strandområ­den anpassade för hundar. Flertalet lokala restaurang­er är djurvänlig­a och serverar gladeligen våra fyrbenta vänner en skål med vatten. Skulle du vilja surfa eller testa på den nya sporten SUP (Stand Up Paddling) kan du ta dig till vattenspor­tcentret där både vana vattenspor­tsutövare och nybörjare är välkomna.

Prerow sträcker sig 5 kilometer längs kusten och är uppdelad i tre sektioner. Överlag så hänger mycket barnfamilj­er på stranden i Prerow, då vattnet är långgrunt och behagligt. I den norra delen ligger en av Tysklands största nudiststrä­nder – Regenbogen Prerow. I väst ligger natursköna Weststrand, omnämnd som en av världens 20 vackraste stränder – nästintill orörd och folktom är den en fristad från stadens puls.

I Ahrenshoop kan du njuta av kilometer efter kilometer av lång sandstrand. Här går det utmärkt att hyra en strandkorb så du är väl skyddad mot både sol och vind. Livräddare finns också på plats under sommarmåna­derna och alla barn får ett armband med GPS-funktion som gör det enkelt att se var de håller hus. Du kan även surfa, segla, paddla eller vindsurfa då flera guidade turer och lektioner finns att tillgå.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden