Plaza Kvinna

Joakim Hayenhjelm

-

Journalist Det skrivna ordet har alltid kommit lätt för Joakim Hayenhjelm. Däremot var planen aldrig att bli journalist. Efter att ha avbrutit studier inom IT och kommunikat­ion fick han av en slump skrivuppdr­ag för tre olika tidningar. När redaktören på en av tidningarn­a valde att sluta bokade Joakim in en intervju med chefen, och fick ta över redaktörsp­latsen.

– Det var en tekniktidn­ing som gavs ut till högskolor och universite­t med ingenjörsu­tbildninga­r. Det här varmånga år sedan nu och idag skriver jag inte om teknik längre, utan fokuserar på skönhet, livsstil och hälsa. I det här numret skriver du om det svenska ekoundret. Vad har gjort att Sverige är i framkant bland ekoprodukt­er?

– Sverige har alltid varit ett starkt innovation­sland och vi är det än idag. Det gäller även hudvårdsbr­anschen. När det kommer till just ekologisk hudvård så tror jag att det sitter i märgen på oss. Vi har en naturlig koppling till både hälsa och natur. Och förstår att det inte behövs en massa onödiga tillsatser och utspädda produkter i innehållet. Vårt minimalist­iska tänk och vårarena kvalitetsp­rodukter uppskattas verkligen utomlands. Någon ekoprodukt du tycker extra mycket om?

– Face Mask Spirulina från Maria Åkerberg är en skön lermask med riklig spa-doft. En annan är Goodness Glow All Over Dry Oil från M Picaut som är en fantastisk olja med havtorn och nyponros som går att använda överallt där man är torr. Vilken intervju kommer du aldrig glömma?

– För några år sedan fick jag intervjua Darin inför hans medverkan i Så Mycket Bättre. Han är något år yngre än jag och jag hade följt hans resa från Idol-tiden. Det blev ett härligt och nördigt samtal med musikrefer­enser och jag kände att vi fann varandra i vår kärlek till popmusik.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden