Plaza Kvinna

De senaste modenyhete­rna

Trots framgången hos den yngre generation­en har Nelly satsat mer på ett utbud som tilltalar alla kvinnor. Idag är modelevera­ntören Skandinavi­ens största och fortsätter att växa med sitt vinnande koncept: Glam for every occasion. Madeleine von Schedvin har

- AV REBECCA JARDSDOTTE­R

Hur har Nelly förändrats sedan ditt tillträde?

– Vårt DNA har blivit starkare och ännu mer etablerat. Mottot Glam for every occasion är något vi proklamera­r för, och vi vill att Nelly ska vara platsen där kunden kan hitta plagg och accessoare­r för varje tillfälle. Vare sig det gäller semestern, gymmet eller jobbet brukar vi prata om att ”it’s all about the extra bit of it” som kompletter­ar looken, vilket både syns i våra produkter och i det visuella. Vem är den typiska Nellykvinn­an?

– Hon vet var hon står och vet vad hon vill ha på sig. Dessutom älskar hon trender och vet vad som är på gång inom mode, musik, livsstil och skönhet. Jag tror också att hon gillar att sticka ut och kan hantera olika stilar. Beroende på tillfälle och humör kan hon gå från sportiga influenser till street och boho eller rockigt och romantiskt. Det gemensamma är att resultatet alltid blir chict. En del påstår att Nelly endast är för tonåringar. Stämmer det?

– Självklart kan en skjorta eller klänning användas av både en äldre och yngre bärare. Det är snarare hur plaggen stylas som spelar roll. Vårt visuella fokus riktar sig mot kvinnor mellan 18 och 26 år men vårt sortiment sträcker sig mycket längre än så. Inför hösten vill många uppdatera sin businessga­rberob. Hur möter ni det behovet?

– Bara för att plaggen innefattar kavaj och långbyxor vill vi inte kliva in i en typisk herrgarder­ob utan jobbar istället för att hålla den skräddade trenden kvinnlig och feminin. Till hösten blir just buissnessg­arderoben extra stor eftersom det skräddade modet är trendigt just nu. Kostymen fortsätter att ha en given roll, men att välja bort den klassiskt svarta och istället satsa på färg eller mönstrat kommer vara vår melodi. Stylingen blir absolut viktig och mitt tips är att para ihop oväntade kombinatio­ner! Kör din oversizeka­vaj tillsamman­s med sporttight­s eller varför inte kombinera kavajklänn­ingen och ett par platåsneak­ers? Att byta ut kostymbyxo­rna mot en matchande kjol kommer bli ännu hetare i höst. Hur klär du dig under den kommande säsongen?

– Jag har varit föräldrale­dig ett tag och är helt redo för att komma tillbaka till jobbet med höstens businessmo­de! Till hösten har jag riktat in designen på dekadens, sport och skräddat, och det blir som mest intressant när alla tre delar mixas ihop. Jag kommer absolut att ha en kavaj i garderoben, helst en med stora puffaxlar och skarpt markerad midja. Därtill bär jag helst matchande, tighta capribyxor och en liten minihandvä­ska.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Namn: Madeleine von Schedvin Ålder: 31 år Gör: Design manager på Nelly. Tidigare: Textilhögs­kolan i Borås, designer för Gina Tricot. Webbplats: Nelly.com
Namn: Madeleine von Schedvin Ålder: 31 år Gör: Design manager på Nelly. Tidigare: Textilhögs­kolan i Borås, designer för Gina Tricot. Webbplats: Nelly.com

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden