Plaza Kvinna

CombiMe

-

Allt började med ett borttappat örhänge. I samma stund började Hanna Sandell och kompisen Matilda Bergs gemensamma idé att ta form och problemet banade väg för det som idag är det Stockholms­baserade smyckesmär­ket Combime.

Matilda: Hanna pratade högt med sig själv och undrade varför hon inte kunde köpa just den del som saknades, utan istället skulle behöva införskaff­a ett helt nytt par. Då slog det oss. Det här kan vi faktiskt förändra.

Under ett års tid diskuterad­e de konceptet och över en kväll togs det slutgiltig­a beslutet. Det var dags att dra i gång. Tanken med Combime är att du ska mixa separata framoch bakstycken för att skapa dina kompletta örhängen. Om något försvinner, ingen panik. Du köper de olika delarna var för sig. Det här leder till en mängd kombinatio­ner och stilar och på så sätt hamnar både kreativite­t och miljö i fokus hos Combime. Var det tydligt att ni ville samma sak med ert smyckesmär­ke?

Hanna: Ja, vi ville skapa något som inte försvinner efter bara ett år eftersom modellen inte längre räknas som modern. Vår vision har alltid varit att skapa smycken som kan pågå, växa och ständigt förnyas. Vad är det bästa med att vara två? Matilda: När jag tvivlar är hon den som driver oss vidare, och vice versa. Man kan gå omlott i tvivel och pepp och det bästa är att någon av oss alltid kan påminna varandra om varför vi gör det vi gör.

Företag: Combime Drivs av: Hanna Sandell och Matilda Berg. Föddes: 2016

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden