Plaza Kvinna

Argot Murelius

-

journalist Argot Murelius har skrivit om allt från resor till gastronomi under sina 20 år som journalist. Hon har blivit publicerad i både svenska och utländska tidskrifte­r och det var hennes nyfikenhet som ledde in henne på den journalist­iska banan. I år har hon varit bosatt i New York i två decennier.

– Mitt behov av äventyr gjorde mig till journalist. Jag är frågvis, tycker om att byta idéer med andra och gillar att lära mig nya saker. Vilken intervju kommer du aldrig glömma?

– Jag var livrädd för att intervjua konstnären Marina Abramovic och trodde att hon skulle vara kylskåpska­ll. För att bryta isen tog jag med mig en personlig present som jag plockat vid en installati­on hon gjort i den japanska vildmarken. Hon blev så rörd att hon genast öppnade sig och blev mammigt kramig. På sidan 123 skriver du om nutidens dejting. Vad är dina tankar om fenomenet?

– För mig är det fascineran­de hur dejting numera känns som en ängslig sportgren. Det är bra att vi vågar begära det vi vill ha, samtidigt som det också gjort oss mer kräsna och själviska. Förväntnin­garna vi har på våra partners har blivit så ångestfram­kallande höga att vi blir alltmer ensamma. Vad är det svåraste med ditt jobb?

– Inget är speciellt svårt när man har kul! Jag förundras ofta över att jag får arbeta med något jag brinner för. Däremot hade kortare arbetsdaga­r i kombinatio­n med lite mer sömn inte skadat!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden