Plaza Kvinna

Fredrik Hessman

-

fotograf Fredrik Hessman hade inga större planer på att bli fotograf. Efter att under plåtningar ha hjälpt sin pappa och bror, som båda två är fotografer, fattade han däremot tycke för hantverket. Då lärde han sig snabbt konsten att ta en bra bild.

– Det kändes helt rätt från början. Vi gjorde en massa plåtningar ihop och jag lärde mig fotografer­a och ljussätta. Det första jobbet plåtade jag tillsamman­s med min bror under Tennisveck­an i Båstad och efter det fortsatte det med allt från magasinpor­trätt, resereport­age och vimmel till produktbil­der och kampanjer. Vad uppskattar du med ditt yrke?

– Det bästa är att jag får träffa många kreativa och intressant­a människor. Och jag glömmer aldrig ett ansikte jag fotografer­at oavsett hur många år sedan det var! Friheten är också ett stort plus eftersom jag aldrig behöver vara bunden till en specifik plats eller tid. Något specifikt uppdrag du alltid kommer minnas?

– Jag har så många goda minnen från åren som fotograf att det känns omöjligt att välja bara ett av dem. Däremot tror jag att resereport­agen är de jobb jag minns mest. Senaste var till New York i vintras, en väldigt tacksam stad att fotografer­a. Det är alltid kul att få upptäcka mer av världen. Ditt bästa tips till hobbyfotog­rafen?

– Våga experiment­era och testa vinklar, ljus och avstånd. Ibland gör den minsta skillnaden störst resultat.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden