Plaza Kvinna

SMYCKAD SYMBOL

-

2014 var Alexandra Andersson 19 år och skapade Vaginan – hennes tolkning av Olle Eksells klassiska verk Ögon Cacao. Vaginan finns nu i många hem som print men hittas också på lyktstolpa­r, tunnelbano­r och klubbtoale­tter som klistermär­ken. Nytt är att det även går att placera verket runt halsen och vid öronen. Vaginan blir äntligen ett smycke.

– Jag hade en magkänsla som sa “Det här är bra”, men inte ens i min vildaste fantasi trodde jag att Vaginan skulle sprida sig så snabbt som det faktiskt gjort. Jag är så enormt tacksam för det. Hur kom du på idén om Vaginan?

– Det började som en födelsedag­spresent till en nära vän som tyckte om Eksells verk och hade Ögon Cacao i sitt kök. Jag vinklade helt enkelt huvudet 90 grader och såg något annat! Från början var det alltså bara en parafras. Vad betyder printet för dig?

– Det betyder otroligt mycket för mig. Vaginasymb­olen har varit som en av mina närmsta och bästa vänner sedan 2014, och varje dag påminner den mig om mitt värde och min styrka. Hur känns det att din konst nu blir ett smycke?

– Oändligt kul. Jag är så stolt och hoppas att andra kommer gilla kollektion­en lika mycket som jag gör.

 ??  ?? Smyckena finns i silver och 18k guldpläter­ing. Pris: 500 – 1 100 kr.
Smyckena finns i silver och 18k guldpläter­ing. Pris: 500 – 1 100 kr.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden