Plaza Kvinna

Teddy Quinlivan

-

Teddy Quinlivan har med sin androgyna look gjort succé på catwalken med visningar för designers som Gucci, Marc Jacobs, Diane von Furstenber­g och Chloé. Quinlivan upptäcktes för tre år sedan av Louis Vuittons kreative chef Nicolas Ghesquière, och redan som 23-åring anses hon vara en av de verkliga toppmodell­erna i branschen. Men det ingen visste var att Quinlivan är transgende­r. Född i en pojkes kropp kände hon sig redan i ung ålder som kvinna och började ta hormoner när hon var 17. Det var först i samband med New York Fashion Week i september i fjol som Quinlivan offentligt avslöjade sin identitet eftersom hon ville att andra transgende­rpersoner ska se att allt är möjligt.

– Att sälja superdyra kläder till rika människor är roligt, men att få vara med och förändra världen och avstigmati­sera vad det innebär att vara transgende­r är det som verkligen är viktigt, sa Teddy Quinlivan i en paneldebat­t under Gurls Talk Festival i mars.

Nu höjer hon också sin röst i det så viktiga arbetet mot sexuella övergrepp i modebransc­hen – förutom att landa det ena stora modelljobb­et efter det andra.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden