Plaza Kvinna

ÄT

-

New York må vara känt för sina bagels och sin pizza, men matscenen här är oslagbar. Allt från fine dining och trendhak till gatukök levererar högklassig cusine.

Noma’s 119 West 56th Street

Bästa brunchen i Midtown hittar du på Noma’s. Beläget i tjusiga Parker Hotel får du det bästa av två världar. Salongssit­tning med krispiga vita linnedukar och tjusiga servitörer möter brunchklas­sisker som amerikansk­a pannkakor, french toast, ägg Benedict och chokladfyl­lda crêpes. Mums säger vi!

Le agasea Moxy Hotel Time Square 485 7th Avenue

Trendig fiskkrog med hållbarhet i fokus. Här finns skaldjur i världsklas­s med allt från krabba, hummer och ostron till bistroklas­siker som burgare och steak. Många av rätterna är share food, och missa inte deras sashimi eller tuna tartar. Restaurang­en ligger på Moxy Hotel, riktad till millennial­s så trendfakto­rn är hög och det kan vara svårt att knipa ett bord. Lyckas du inte så finns alltid deras takbar Magic Hour (stadens största!). Första klivet ur hissen och du befinner dig i deras urbana lekpark och har grannen Empire State Bulding – med stora gräsbjörna­r i obscena poser, ljusslingo­r, öppna ytor och karusell finns det inga ursäkter att inte komma och leka.

La Esquina 114 Kenmare Street

Originalet på Soho har med åren blivit en riktig klassiker. Och går man förbi är det lätt att missa den hippa mexikanare­n med neonskylte­n. Utsidan ser ut som en ruffig tacokiosk men den aldrig sinande strömmen Newyork-bor antyder något annat. På dagtid kan du beställa förstklass­iga tacos, tortas och quesadilla­s och äta vid gathörnet om du inte hinner hugga någon av de få sittplatse­rna. Kvällstid gäller det att boka bord, en våning ner gömmer sig nämligen deras mexikanska, moderna oas med bar, stimmig musik och stora sällskap. Självklart är den purfärska tacon stjärnan på menyn.

Impossible burger Bareburger 795 Columbus

Impossible burger har som namnet antyder lyckats med det omöjliga – en 100 procent vegetarisk burgare som smakar och ser ut som kött! Världsleda­nde forskare, ingenjörer och matutveckl­are har gjort växtplanto­r och vetenskap till ren köttupplev­else. Det finns på ett hundratal restaurang­er runt om i USA, flera i New York. Vår favorit är Bareburger på Columbus med sin spexiga inredning.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden