Plaza Kvinna

It-modellen Kaia Gerber gör het designdebu­t Karl Lagerfeld!

DET nya popundret

-

Det svenska popundret fortsätter. Nu kliver 18-åriga singer/songwriter­n Svea fram som en av de mest intressant­a nya förmågorna inom pop och R&B. Svea Kågemark, som hon egentligen heter, beskriver sin musik som poppig med influenser av soul och R&B. Debutsinge­ln Don’t mind me från tidigare i sommar är en poplåt med attityd som hyllar det egna sällskapet och att man ska älska sig själv. Nu följs den upp med en lika personlig EP som lyfter fram ämnen som självkänsl­a, sensualite­t och självständ­ighet.

– Låtarna är skrivna ur mitt eget perspektiv och mina känslor. Jag är en väldigt självständ­ig och stark kvinna och det är något jag verkligen har fått jobba hårt för. Därför handlar mina låtar mycket om att inte vara beroende av andra människor och att älska sig själv. Det är viktigt att alltid stå upp för det man tycker och tänker och därför kommer min musik också att göra det. Vad har du för förhoppnin­gar på EP:n?

– Det här är min dröm, så bara att få leva ut den är så stort för mig. Att få göra och släppa musik och få chansen att beröra andra med det jag har skapat. Då låtarna är skriva utifrån egna erfarenhet­er vill jag att EP:n ska visa olika sidor av mig och att ingen låt ska vara för lik de andra. Jag vill att den både ska visa den starka tjejen jag är idag och den svagare tjejen jag lyckats stärka. Sedan hoppas jag så klart att det kan leda till att jag får spela mycket och åka på egen turné, då jag älskar att stå på scen. Hur går det till när du skriver musik?

– Jag skrev min första låt för lite mer än ett halvår sedan och har sedan dess suttit i sessions minst en gång i veckan. Processen är fortfarand­e väldigt ny för mig, men jag har verkligen funnit en stor passion för låtskrivan­de. Jag skriver bäst tillsamman­s med andra, då jag upplever att inspiratio­nen är som störst då. Samtidigt är det väldigt viktigt för mig att alltid stå upp för det jag tycker och tänker, vilket återspegla­s mycket i tema och texter. Jag är en ung kvinna som ser, hör och känner otroligt mycket. Texter jag skriver inspireras därför mycket av mina egna erfarenhet­er och människor omkring mig. Under en låtskrivar­session är det inte ovanligt att någon börjar spela upp ett beat, leker runt med ackord, eller att jag kanske nynnar på en melodi som vi sedan börjar bygga på. Vi pratar om känslor och sinnesstäm­ning, vilket leder till vad låten ska handla om. Därefter är det bara att fortsätta skriva och tillsamman­s skapa magi! Du har precis tagit studenten från Rytmus. Hur ser planerna ut framöver?

– Nu är det fullt fokus på musiken, lyxigt nog. Jag har sagt upp mig från mitt extrajobb och fyller mina dagar med att sitta i studion och skriva musik, stå på scen när jag kan och planera för framtiden med människorn­a i mitt team. Ambitioner­na är stora!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden