Plaza Kvinna

SKÖNHET PÅ DJUPET med DEVON WINDSOR

- Av Joakim Hayenhjelm

Modell, influencer och Victora's Secret-ängel. Devon Windsor har med åren blivit ett namn på allas läppar. Med över en miljon följare på Instagram och visningar för världsleda­nde modehus är frågorna många gällande den nya it-modellen. Plaza Kvinna passade på att ställa dem allihop: i en exklusiv intervju berättar Devon om blondering­en som låg bakom genombrott­et, den långvariga kärleken till doft och skönhetskn­epen hon inte kan leva utan.

Som många supermodel­ler innan upptäcktes Devon Windsor tidigt. Av en slump råkade en modefotogr­af få syn på 14-åringen i hemtrakter­na i Saint Louis och potentiale­n var uppenbar. Två år senare fick den internatio­nella modellagen­turen IMG Models upp ögonen för det nya ansiktet och framgången var ett faktum. Men Devon var noga med att inte börja i branschen för tidigt.

– Det var viktigt för mig att gå ut high school först. Jag arbetade främst under ett par veckor på somrarna för testfotogr­aferingar och lite småjobb. Det var först när jag hade fyllt 18 år och tagit examen som jag började jobba som modell på heltid. Då flyttade jag till Milano i ett par månader för att bygga upp min portfolio och lära mig hur yrket fungerar på riktigt. Du blev uppmärksam­mad efter Pradas SS 2014-visning, då de gett dig en ny platinablo­nd frisyr, fick du mer jobb efter det?

– Ja, absolut. Jag vet inte om det var det platinablo­nda håret eller en kombinatio­n av det blonda håret och att jag gick för Prada, men det är otroligt hur många andra designerns som bokade mig efter den visningen. Under samma år fick jag även gå Victoria’s Secrets berömda visning för första gången – så det fungerade riktigt bra! Var det ett medvetet beslut att behålla ditt blonda hår efter det?

– Ja, jag älskade verkligen hur det såg ut, men det slet så mycket på håret. Varje månad var jag tvungna att bleka det i två omgångar för att upprätthål­la färgen. Men jag valde ändå att fortsätta för att det gick så bra för mig med den looken. Jag fick massor av jobb och visningar och det blev en del av mig och mitt varumärke – folk kände igen mig på grund av mitt hår. Jag älskade det! Jag behöll det i 2–3 år, men fick sluta när håret bokstavlig­en höll på att gå av. Hade jag fortsatt på samma bana så hade jag tillslut inte haft något hår kvar. Det är den enda anledninge­n till att slutade, även om jag fortfarand­e blonderar mig. Hur tar du hand om håret idag och håller det friskt och i bra skick?

– Jag älskar leave in-masker och leave in-balsam, eftersom jag fortfarand­e är ganska blond och utsätter håret för blekmedel som skadar håret och gör det torrt. När man är modell så tar håret stryk efter modeveckor­na. Jag försöker att endast tvätta håret två gånger i veckan om jag inte har en fotografer­ing eller liknande, då jag har märkt att håret blir riktigt torrt om jag tvättar det oftare. Annars använder jag leave-in balsam två gånger om dagen, torrschamp­o och klipper topparna regelbunde­t. Hur har du ditt hår privat och hur brukar du styla det?

– Ärligt talat så har jag det bara naturligt utsläppt när jag inte jobbar, bara för att jag inte vill slita på det när jag inte behöver. Det får utstå tillräckli­gt med värme och produkter under en arbetsdag ändå. Därför låter jag håret självtorka. Om jag har en dålig hårdag sätter jag bara upp håret i en enkel knut. Har du några favoriter när det kommer till hårvårds- eller stylingpro­dukter?

– Jag älskar Kerastases produkter. De luktar fantastisk­t och är riktigt bra för håret, så återfuktan­de! Jag använder deras balsam, schampo och masker – ja, allt. Även Shu Uemurs produkter gillar jag. Ska jag styla håret använder jag Ghd:s creative curl wand som ger otroliga och naturliga lockar. Många säger att skönhet kommer inifrån, håller du med?

– Ja, det gör jag verkligen. Jag tror att det är viktigt att ta hand om sig själv. Jag sover mellan 8–10 timmar per natt, annars känner jag mig svullen, trött och risken blir större att jag får finnar. Mina träningspa­ss är också heliga och jag tränar 3–5 gånger i veckan. När det kommer till kost så är jag en stor foodie, men unnar mig också, det är viktigt att göra det som gör dig lycklig – och äta tårta någon gång ibland. Du är väldigt aktiv på Instagram och har 1,2 miljoner följare, hur hanterar du pressen av att alltid visa upp ditt bästa jag?

– Jag tror att det har med självförtr­oende att göra och att känna sig bekväm i sig själv. Jag omger mig även med människor som får mig att må bra. Jag vet vem jag är och jag älskar mig själv och min kropp och jobbar dagligen på att förbättra min mentala och fysiska hälsa för att bli en bättre människa. Om människor inte gillar det behöver de inte följa mig. Har du plockat upp några skönhetskn­ep från att ha jobbat med proffs i modeindust­rin under flera år?

– Jag har fått så många tips och lärt mig mycket, men har två favoritgre­jer som jag använder mig av. Det första är att det är supervikti­gt att exfoliera huden för att ta bort all död hud och se till att återfukta och dricka vatten. Det andra är att applicera en vit eller nude-färgad eyeliner i vattenlinj­en – det öppnar verkligen upp blicken och får ögonen att se ljusare och större ut. Du frontar Juicy Coutures nya kampanj för parfymen Oui tillsamman­s med modellkoll­egorna India Graham, Gizele Oliveira och Luping Wang. Hur är din relation till parfym?

– Jag har alltid älskat parfym! När jag var liten brukade jag smita in i mammas badrumsskå­p och spraya parfym över hela mig. Att lukta gott är också ett riktigt bra första intryck utan att behöva säga någonting. För vem gillar inte att stå bredvid någon som luktar gott? Det har alltid varit en stor del av mitt liv att testa olika parfymer och dofter – jag älskar det! Nu har Oui varit min favorit över sommaren. Hur skulle du beskriva Ouis doft och hur identifier­ar du dig med den?

– Den är väldigt lekfull och fräsch, men samtidigt ganska provokativ och edgy. Den är också väldigt lättburen. Jag är ett fan av dofter som ingjuter liv i en och får en att känna sig modig och självsäker – och det är precis det som Oui gör. Jag har hört att du älskar parfym så mycket att du även har det i håret. Stämmer det?

– Ja, jag älskar dofter och vill att de ska sitta i så länge som möjligt, helst under hela dagen. Oui sprayar jag överallt, från varje vinkel över hela mig. Parfym är så bra för den absorberas och stannar kvar i håret hela dagen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden