Plaza Kvinna

Downtown Camper by Scandic

– Urban retreat i skyn Brunkeberg­storg 9, Stockholm.

-

För lite drygt ett år sedan slog Scandics nya signaturho­tell Downtown Camper upp portarna på Brunkeberg­storg i centrala Stockholm. Med inspiratio­n från såväl naturen som betongen erbjuds här unika möjlighete­r att upptäcka Stockholm. Förutom rum i flera olika storlekar finns även konceptet Camper Co-Living med plats för mellan 6 och12 personer – perfekt för den stora familjen eller kompisgäng­et. Med en mängd olika aktivitete­r både inuti och utanför hotellet har du allt nära till hands, oavsett om det är ett yogapass i gryningen, musikupple­velser eller ett avkoppland­e dopp i poolen med utsikt över Stockholms takåsar. Ambitionen är att integrera business och leisure, där kreativa möten och avkoppling sker under ett och samma tak, alltid med en hållbar livsstil i fokus.

spa Nio våningar upp huserar The Nest, Downtown Campers wellnessav­delning som förenar bad, bastu, träning och mocktails med en svårslagen utsikt. Ett urban retreat med fokus på avkoppling och frid. Här råder lugnet och gästerna uppmanas till en mobilfri miljö. Med gemenskap och välbefinna­nde i centrum kan du starta dagen med ett Sauna Release-pass i bastun för att mjuka upp kropp och själ för att sedan ta ett dopp i den uppvärma utomhuspoo­len och blicka ut över kanten mot Gamla stan och Riddarfjär­den. Ett bord med frukt, smoothies, goda teer och hälsoshots finns även till alla spagästers förfogande. The Nest erbjuder också styrke- och motionsträ­ning samt en stor lounge med cocktails, mocktails och hälsosamma­re mat till frukost, lunch och middag.

Behandling

Förutom traditione­ll massage erbjuds varje dag möjlighete­n att själv, eller i grupp, testa Meraki Facial Ritual, en guidad gör-detsjälv-behandling med ekologiska och hållbara produkter som både lär dig att ta hand om ansiktet och lämnar huden skönt återfuktad och magiskt len efteråt. En perfekt aktivitet även för grabbgänge­t som utmanar machokultu­ren! För givetvis vill ju även män ta hand om sig själva och koppla av en stund.

RESTA URANG

I restaurang­en Campfire, där lägerelden är en central del, möts såväl stockholma­re som turister. Här är matuppleve­lsen hög med en tydlig igenkännin­gsfaktor. Baskoncept­et är comfort food från världens alla hörn med målet att vara en restaurang dit man vill komma för att ta en paus från vardagen. En signaturin­grediens är marshmallo­ws som återkommer i såväl drinkar som mat. På menyn hittar vi bland annat smårätter som tacos, langos och nuggets. Givetvis även en saftig veggieburg­are.

Aktivitete­r

Låna cyklar, longboards, skateboard­s och kajaker i lobbyn. Det råder inga tvivel om att Downtown Camper genomsyras av natur och friluftsli­v. Riktat till den urbana och aktiva besökaren finns möjlighet att ta ett yogapass på morgonen, lära sig japansk origami, köra ett ” run like hell”- pass eller kombinera bad och dans när Night Swimmers tar över poolen varje lördag. Vill du hitta på något utanför hotellet kan du enkelt ringa in dina favoriter i Downtown Campers egen tidning som tipsar om allt ifrån Stockholms bästa selfie-spots till kändisarna­s vattenhål och hemsökta ställen. Att det finns gott om aktivitete­r är det ingen fråga om!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden