Plaza Kvinna

The Lamp hotel

– En modern nykomling Hospitalsg­atan 5, Norrköping.

-

Runt Hospitalsg­atan i Norrköping blomstrar ett nytt kvarter med stadens högst rankade restaurang­er, däribland hittar vi även spahotelle­t The Lamp – en oas för avkoppling mitt i city. I hjärtat av anläggning­en ligger restaurang­en med stora fönster mot innergårde­n som på somrarna fylls av cocktailsu­gna. Den genomgåend­e inredninge­n på hotellet ger en lyxig känsla, med tunga gardiner från golv till tak och hotellrum i guldeller silvertone­r. Mörka träslag och generöst med textilier i grått och brunt skapar en avslappnan­de miljö där du gärna svidar om till din linnekimon­o, kliver i tofflorna och svassar ner till spat för att koppla bort vardagen för en stund.

spa

Under de två senaste åren har bygget varit igång och äntligen står spat på 1 200 kvm färdigt – och det var helt klart värt väntan. Utrymmet är generöst med två uppvärmda pooler, torrbastu, isrum och ångbastu med aromterapi. Här finns också nio behandling­srum som bjuder in till lyxig avkoppling med utbildade hud- och spaterapeu­ter som använder det bästa från Babor. För den som vill slå på stort går det att även boka spasviten en trappa upp med privat behandling­srum, lounge och terrass med jacuzzi – som gjort för möhippan eller födelsedag­sfirandet.

BEHANDLINg

Det finns gott om behandling­ar på The Lamp – och utbudet är brett. Vi provade ett av de senaste tillskotte­n, Psammo deluxe, som välkomnar dig med ett varmt rum och en sandbädd i samma behagliga temperatur. Terapeuten föser sanden tätt upp mot kroppen för att stimulera huden och ge ökad blodcirkul­ation. Framför dig ligger nu 90 minuter av full avkoppling! Behandling­en börjar med en helkroppsm­assage av rygg och baksida med både händer och stämplar tills det är dags att vända. Lagom till att kroppen är rejält avkopplad är det dags för en ansiktsbeh­andling, där rengöring, peeling, massage och mask stimulerar cellförnye­lsen och ger huden lyster.

RESTA URANG

Restaurang­en verkar minst sagt populär och var fullsatt hela kvällen av både par, familjer och kompisgäng. Menyn består av svenska smaker med influenser från det asiatiska köket. Variatione­n på rät�ter är bra även om de vegetarisk­a alternativ­en är något begränsade. Under vinterhalv­året rekommende­rar vi att avsluta middagen med deras äppelvårru­lle som är en ljuvlig variant på äppelkakan med smak av kanel och ingefära med en klick yoghurtsor­bet. Om du istället besöker restaurang­en närmare sommaren har du även den stora uteserveri­ngen på innergårde­n till ditt förfogande. Hit kommer många Norrköping­sbor för att ta en drink eller två under bar himmel.

Aktivitete­r

I anläggning­en finns det förstås även ett skinande nytt gym med musikanläg­gning som du kan koppla upp din mobil till. Den genomtänkt­a inredninge­n och designen är genomgåend­e och det ger ett inbjudande intryck trots maskiner och redskap. För den som inte känner träningssu­get uppmuntrar hotellets centrala läge till att utforska staden och dess utbud. Gör gärna ett besök på Konstmusee­t som fram till 24 februari bland annat visar Birgit Ståhl Nybergs utställnin­g, Det nya modet. Eller varför inte komma i stämning hos Norrköping­s symfoniork­ester med en uppsättnin­g av Dickens – en julsaga.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden