Plaza Kvinna

SÅ LYCKAS DU MED DITT NYÅRSLÖFTE

-

Om du känner att dina träningsmå­l faktiskt är vad du behöver för att må bättre finns det några knep för att uppnå dem.

Dela ditt nyårslöfte med andra människor Om du berättar för andra om ditt löfte är det svårare att bryta det. En träningsko­mpis kan också vara en bra motivation för att ta sig iväg även när motivation­en tryter.

Ge det tid Ibland krävs det flera försök för att åstadkomma en positiv förändring. Ge inte upp om du inte lyckas på första försöket – ibland har du bättre timing och känner dig mer redo när du försöker för andra (eller femte) gången.

Låt det ske stegvis Visst låter det passande att förändra alla sina vanor när ett nytt år gör sitt intåg? Men ta en sak i taget: istället för att anmäla dig till ett lopp när du spenderat majoritete­n av 2017 på soffan kan du börja med att ta trapporna istället för hissen och med tiden höja dina mål.

Det är okej att fuska I en studie som publicerad­es i European Journal of Social Psychology såg man att det i genomsnitt tar 66 dagar att lära sig en ny vana. Forskninge­n slog även hål på en annan myt; att man ihärdigt måste hålla fast vid sin vana varje dag för att uppnå resultat. Missar du en dag, påverkar det inte chanserna att uppnå det önskade resultatet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden