Plaza Kvinna

CLARA BECKMAN

-

ILLUSTRATÖ­R Med en utbildning i kommunikat­ion bytte Clara Beckman bana när hon insåg att bild och form saknades. Efter uppmuntran från vänner och familj tog hon modet att söka tjänster som var mer grafiska och karriären tog snabbt fart. Det långlivade intresset föll äntligen på plats.

– När jag var liten gav min mormor mig ett vitt ark och en penna och sa ”Här, måla det du känner”. Sedan dess har måleriet alltid funnits i bakhuvudet och varit med mig under olika perioder i mitt liv. När jag fyllde 18 år visade min dåvarande pojkvän mig Adobe-programmen. Plötsligt upptäckte jag en helt ny värld, mina illustrati­oner blev digitala och jag kunde vrida och vända på dem hur mycket jag ville. Jag blev helt enkelt fast! Du har gjort illustrati­onen till träningsar­tikeln om ouppnåelig­a ideal på sidan 154. Vad ville du få fram?

– I den bransch jag befinner mig i känner jag ett ansvar för att leverera illustrati­oner som för vårt samhälle framåt. Som flicka fick jag lära mig i ung ålder hur en kvinna ”ska” se ut och agera, den bilden vill jag förändra. Mina illustrati­oner visar stolta, starka kvinnor som älskar sig själva och sina kroppar. Heja oss! Vad har du för framtidspl­aner?

– Jag kommer att fortsätta illustrera såklart! Nästa steg för mig är att illustrera för barnoch ungdomsböc­ker. Det skulle vara otroligt roligt att skapa bilder som berättar, de blir levande. Du är uppvuxen i Kungsbacka. Vad får man absolut inte missa i Göteborg?

– Vasagrille­n, klockan 03.00.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden