Plaza Kvinna

Jahwana Berglund

-

st ylist För sex år sedan började Jahwanna Berglund arbeta som stylistass­istent för att lära sig yrket från grunden och samla på sig ett kontaktnät. Jobben har varit många men det hon minns mest från uppstartst­iden är alla storslagna tv-produktion­er.

– Jag glömmer aldrig första gången jag jobbade med Nobelprise­t. Allt från den maffiga produktion­en och säkerheten till att ta fram alla galaklänni­ngar och juveler som man aldrig riktigt får chans att använda till andra tillfällen. Sedan är det alltid något speciellt med att jobba med live-tv. Du stylade modejobbet på sidan 74. Vad minns du mest från plåtningen?

– Platsen! Vi plåtade i Normandie, cirka 2 timmar utanför Paris. Omgivninge­n var helt fantastisk, men vi hamnade mitt i en veteranbil­sutställni­ng med hundratals människor från hela världen. Det var helt enkelt inte bara vi som hade tänkt spendera en söndag i Normandie! Men vi fick till snygga bilder ändå, det var det viktigaste. Vilken festtrend hoppar du på till nyår?

– Eftersom jag brukar tillbringa nyår i Alperna blir det oftast ganska low key-festande och kläder därefter, men om jag skulle byta skidorna mot fest i år skulle jag inte ha något mot Zuhair Murads krispigt vita kostym ur deras Resort 19-kollektion. Tips till andra som vill jobba i branschen?

– Keep up and you will be kept up och var beredd på att jobba hårt.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden