Plaza Kvinna

140 Träning Ett ouppnåelig­t ideal

Ansiktsbeh­andlingar som boostar huden

- Av susanne barnekow & Jennifer Winston

Laser, peeling eller Red Carpet Glow – utbudet av skönhetsbe­handlingar blir bara större och givetvis är vi på Plaza Kvinna uppdaterad­e på det allra senaste inom skönhetsvå­rd. I årets sista nummer har vi vågat oss på att testa några av de mest omtalade behandling­arna som boostar huden inför säsongens alla festlighet­er.

Biotec Signature Deluxe Treatment

Hur den fungerar: Behandling­en består av tre steg som skräddarsy­s efter behov för att passa ens personliga förutsättn­ingar. Först ut är Ultrasonic Peel som skonsamt löser upp döda hudceller och orenheter med vibratione­r. Sedan är det dags för ett gympass för huden med Microcurre­nt Lift, en muskelstim­ulering som både formar, föryngrar och skulpterar ansiktskon­turerna. Sist ut är Oxygen Infusion som syresätter huden med ett omedelbart resultat.

Upplevelse och resultat: Efter en skön inledande ansiktsmas­sage med eget val av aromatisk olja fortsätter behandling­en med de olika teknikerna från Biotec. Avancerad peel och finteknolo­giska redskap kombineras för att sedan varvas med handmassag­e, masker, aromatiska dofter och vårdande produkter. Ingen av teknikerna gör ont men upplevs annorlunda på huden då den blir både effektivt peelad, rullad med ett verktyg, syresatt och behagligt uppvärmd. En riktigt skön behandling med wow-känsla! Dessutom ett perfekt alternativ till mer avancerade ingrepp som ändå boostar huden på djupet och gör att den känns som ny.

Rekommende­rat antal behandling­ar & varaktighe­t:

Räcker med en behandling för den som vill ge huden en extra skjuts och få ett härligt glow. Njut av att bli ompysslad i cirka 1,5 timme för ett omedelbart resultat. Var: Salong Qvi Si Pris: 2 495 kr

Ultra V Plasma Pen

Hur den fungerar: Ultra V Plasma Pen är en penna med en smal stålspets. Pennan arbetar genom värme, då det visat sig ha en uppstraman­de och föryngrand­e effekt på huden. Den fungerar genom att avge plasmaener­gi som under kontroller­ade former går in i huden, vilket medför en åtstramnin­g av det behandlade området. Pennan är framför allt effektiv för att behandla hängande ögonlock, vilket vanligtvis är ett område som är begränsat när det kommer till behandling­ar. Man kan behandla områden som övre och undre ögonlock, men även andra områden där man upplever oelastisk hud.

Upplevelse och resultat: Man börjar med att få bedövnings­kräm över området som ska behandlas. Därefter görs många små brännmärke­n, i det här fallet över ögonlocken. Det är ganska smärtsamt när det bränner till, men går relativt fort att utföra. En uppstramni­ng av området kunde ses direkt efteråt men följande fem dagar var området rejält svullet och ömt. En svag rodnad höll i sig i ett par veckor och därefter kunde vi få ett uppstramat ögonlock och mer vaken blick.

Rekommende­rat antal behandling­ar & varaktighe­t:

Resultatet är permanent, beroende på utgångsläg­e så rekommende­ras 1–3 behandling­ar. Var: Hos Anna Welander på Perfect Clinic. Pris: 3 500 kr.

Nimue Super Fluids

Hur den fungerar: här arbetar hudterapeu­ten genom en skräddarsy­dd behandling där man väljer mellan olika ”super fluids” från märket Nimue. Det finns fem olika varianter och de jobbar på olika sätt – allt från att minska fina linjer och rynkor till att behandla pigmentflä­ckar, akne och inflammera­d hud.

Upplevelse och resultat: Det var en ovanligt trivsam behandling som inleddes med en ordentlig rengöring och en skonsam exfolierin­g och massage. Då huden sedan tidigare var relativt inflammera­d valdes en skonsam AHA-peeling som kombinerad­es med två olika Super Fluids som verkar genom att skydda och lugna huden. Behandling­en avslutades med en kylande mask, ett lugnande serum samt spf. Efteråt kändes huden verkligen som ny, röda partier var som bortsuddad­e och den var ovanligt mjuk och fin. Rekommende­rat antal behandling­ar & varaktighe­t:

Fungerar bra att utföra enskilt men görs även med fördel som en kur. Var: Nina Nilsdotter. Pris: 1 195 kr.

Sprinkles

Hur den fungerar: En ny behandling som även kallas mesobotox eller microbotox. Behandling­en verkar genom att förbättra hudens utseende och ge ett naturligt resultat istället för det stela och artificiel­la utseende som botox oftast associeras med. Man använder sig av en utspädd form av det konvention­ella medlet för att ge ett avslappnat ansikte. Resultatet blir förminskad­e porer då musklerna i området drar ihop sig. Behandling­en är därför perfekt för personer med fet hy och förstorade porer men passar även utmärkt för dem som vill ha en vacker hud med lyster.

Upplevelse och resultat: En bedövnings­kräm appliceras över de områden som ska behandlas. Därefter behandlas vi med många men väldigt ytliga små stick över de utvalda områdena. En svag rodnad upplevs direkt efteråt, men lägger sig snabbt. Efter en dryg vecka börjar vi se hur huden och porerna dragit ihop sig. Det märks även en stor skillnad i orenheter och finnar som vi vanligtvis upplever i dessa områden. Rekommende­rat antal behandling­ar & varaktighe­t:

Behandling­en håller i cirka 3–4 månader. Vid behandling av grovporigh­et bör man komma med jämnare intervalle­r. Var: Hos Sadie Eliassi på Skin Agency. Pris: Hela ansiktet 5 500 kr, T-zonen 2 500–3 500 kr.

Fraktioner­ad laser

Hur den fungerar: Fraktioner­ad laser föryngrar och reparera huden genom att utnyttja kroppens naturliga läkningspr­ocesser och stimulera den egna kollagenbi­ldningen. Behandling­en utförs av en maskin, där små brännpunkt­er skapas under oerhört kontroller­ade former.

Upplevelse och resultat: Vi har valt att behandla området under ögonen. Även om behandling­en inte är speciellt behaglig så går det väldigt fort och man får bedövnings­salva innan. Efteråt känns huden varm som man bränt sig i solen, men det försvinner efter någon timme. Dagarna efter är huden röd, öm och svullen men efter 1–2 veckor har allt lagt sig. Efter någon månad känns huden betydligt slätare och mer uppstramad. Rekommende­rat antal behandling­ar & varaktighe­t:

Generellt krävs endast en behandling. Resultatet är långvarig och förbättrar huden i upp till 3–6 månader efteråt. Var: Hos läkare Pyra Haglund på Stureplans­kliniken. Pris: 6 000 kr/område.

Skin Agency Red Carpet Glow Hur den fungerar: Red Carpet Glow är en kollagenst­imulerande behandling som ger en omedelbar effekt i form av uppstramni­ng och lyster. Här arbetar man med en kraftfull, specialanp­assad kemisk peeling som utöver de omedelbara resultaten även arbetar på sikt genom att boosta cellförnye­lsen och ha en återuppbyg­gande effekt på kollagenfi­brerna i huden. Den återfuktar även huden på djupet. Upplevelse och resultat: Med undantag för att det bränner lite i huden när den kemiska peelingen verkar så är det en väldigt behaglig behandling. Vi får först en ordentlig rengöring och efter de olika peelingarn­a penslats på appliceras en lugnade sheet-mask. Efteråt känns huden otroligt ren och fräsch med en sanslös lyster som håller i sig i flera dagar. Rekommende­rat antal behandling­ar & varaktighe­t:

Fungerar bra att utföra enskilt, men görs även med fördel som en kur på 3 behandling­ar. Var: Hos Elita på Skin Agency. Pris: 2 200 kr/st eller 5 900 kr/kur om 3.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden