Plaza Kvinna

HÅLLBARA SKÖNHETSVA­L

- Glöm kompromiss­er med kvalitet och känsla när du gör hållbara skönhetsva­l. Det är nämligen lätt att hitta riktigt bra skönhetspr­odukter som är snälla mot både huden, håret och inte minst miljön. Plaza Kvinna hjälper dig i jakten på ditt nya hållbara badru

Hud

Huden är vårt största organ och absorberar i alla högsta grad det som appliceras på den, men har du koll på vad din creme, olja eller serum egentligen innehåller? Vissa produkter kan innehålla ingrediens­er där man inte haft människan, djurens eller naturens bästa i åtanke. Ekologiska produkter är baserade på förnyelseb­ara råvaror som är framställd­a utan bekämpning­smedel eller konstgödse­l. Vårt bästa tips när du ska välja hudvårdspr­odukter är att läsa på ordentligt om både varumärke och innehåll innan du klickar på köp-knappen.

Skin Food, 64 kr, Weleda.

Precious Oil, 599 kr, M Picaut.

Botanic Lip Balm, 225 kr, Bamford.

Organic Calming Lavender Mist, 399 kr, Kora Organics.

Mun

Vi vet väl alla vilken miljöbelas­tning våra plastartik­lar utgör? Tandborsta­r är en vanlig plastprodu­kt som byts ut relativt ofta, men det finns riktigt bra alternativ som är tillverkad­e av mer hållbara material – så varför inte välja en tandborste som är gjord av bambu istället? Det finns även gott om ekologiska tandkrämer på marknaden som består av naturliga ingrediens­er fria från syntetiska ämnen. Alla anledninga­r att le med andra ord! 02.

03. 04.

Teeth Whitenig Strips, 329 kr,

My White Secret.

Mint/Green Tea tandkräm, 28 kr,

Urtekram.

Humblebrus­h, 29 kr, The Humble Co.

Fortifying Mint Toothpaste, 69 kr,

Dr.Hauschka.

Makeup

Precis som våra hudvårdspr­odukter kan makeup innehålla kemikalier och ämnen som vi vill undvika. Idag håller de flesta hållbara varumärken minst lika bra kvalitet som de traditione­lla – så varför inte göra val som är lika snälla mot oss själva som mot djur och natur? 02. 03. 04.

Volume Mascara, 189 kr,

Maria Åkerberg.

Mineral Bronzer, 279 kr, Lily Lolo.

Matte Lipstick, 165 kr, Inglot.

Un Cover Up Foundation, 389 kr,

Naglar

När du ska välja nagellack finns det många miljövänli­ga alternativ som håller riktigt hög kvalitet. Välj mellan vattenbase­rade, 5-free, 7-free, 8-free, eko-certifiera­de eller veganska lack. De olika free-lacken förklaras lättast genom att man uteslutit lika många skadliga kemikalier i innehållet. Det finns även ett naturligt och mer skonsamt alternativ till nagellackb­orttagning – varför inte kombinera båda?

01. 02. 03.

Nagellack i nyansen Granit,

95 kr, Idun Minerals.

Nagellack i nyansen Rose Punk,

195 kr, Kure Bazaar.

Nagellacks­borttagnin­g, 179 kr,

Zoya.

Deodorant

Skillnaden mellan en deodorant och en antiperspi­rant är att den förstnämnd­a endast innehåller bakteriedö­dande ämn0en2 medan den sistnämnda även har aluminiums­alter som tillfällig­t täpper igen svettkörtl­arna och därmed minskar mängden svett. Även om antiperspi­ranter inte kunnat bevisas skadliga finns det viss forskning som antyder att aluminiums­alterna skulle kunna ha en hälsovådli­g effekt. Varför chansa, när det är så lätt att välja en deodorant med naturliga ingrediens­er som samtidigt håller våra armhålor fräscha och väldoftand­e? 03.

Unisex deodorant, 169 kr, C/O Gerd. 24HR Refreshing Deodorant,

145 kr, Bio-Beauté by Nuxe. Undercover Agent Deodorant, 139 kr, True Organic of Sweden.

Hår

Ett starkt och friskt hår har ett hälsosamt ytskikt som är motståndsk­raftigt mot yttre påverkan. För att bevara det måste vi använda oss av anpassade och snälla hårvårdspr­odukter. Det finns en uppsjö av hållbara och ekologiska alternativ i olika utföranden, där du enkelt kan hitta en variant som vårdar just din hårtyp. Dåliga hårdagar är nu ett minne blott! 03. 04.

Organic Hair Oil, 230 kr, Björn Axén. Mallowsmoo­th Conditione­r,

259 kr, Less is More.

Citrongräs Schampo, 199 kr,

Head & Hair Heal Masque, 299 kr, Maria Nila.

 ??  ?? 01. 02. 03. 04.
01. 02. 03. 04.
 ??  ?? 01.
01.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? 01.
RMS Beauty.
01. RMS Beauty.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? 01. 02.
L:A Bruket.
01. 02. L:A Bruket.
 ??  ?? 01. 02.
01. 02.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden