Plaza Kvinna

Ecodriving

-

Vill du ha vägledning för en grönare arbetsplat­s? Världsnatu­rfonden WWFs green Office är ett praktiskt miljöledni­ngssystem för kontor och organisati­oner, där man tipsar om små åtgärder som kan göra stor skillnad på arbetsplat­sen. Spara enkelt 10–20% av verksamhet­ens elanvändni­ng på ett kontor genom att tänka på följande:

Stäng av datorn och släck alla lampor när du inte använder dem. Använd energisnål belysning kopplad till timers som automatisk­t slår av när ingen vistas i lokalerna. Om du arbetar i stora lokaler försök undvik att värma upp alla rum. Stora kaffemaski­ner drar även el i avstängt läge så dra ut kontakten när ni inte använder den.

Byt ut plastväxte­r mot riktiga. levande växter fungerar som naturliga luftfilter mot luftförore­ningar i luften och har en positiv effekt på välbefinna­ndet. Välj det som är mest miljövänli­gt, såsom oblekt papper, miljömärkt diskmedel, rengörings­medel och tvål. Samordna inköp till olika avdelninga­r för färre transporte­r. Möblera så att dagsljuset tillvarata­s optimalt. Naturligt dagsljus är inte bara gratis, det gör oss också piggare. Spara både pengar och på miljön genom att dra ner på flyg och taxiresor, genom att ha möten via Skype.

Superstjär­nan och hälsogurun Paltrow har spelat i mer än 40 filmer och sedan 2008 är hon dessutom en framgångsr­ik affärskvin­na med livsstilss­ajten goop. Här delar hon och redaktione­n med sig av tips och kunskap inom allt från hållbart mode, skönhet och shopping till resor, hälsa och kultur – en business som lett till både kokböcker och den ekologiska, skönhetsli­njen goop by Juice Beauty. gwyneths hållbara värld slutar aldrig att växa!

Känner du till begreppet ecodriving? Miljövänli­g bilkörning skär inte bara skär ner på bensinförb­rukningen, utan är dessutom säkrare. Lightfoot är en smart dosa som placeras ovanför handskfack­et i bilen. genom ljus och ljud hjälper den föraren att köra mer miljövänli­gt från att gasa, växla och bromsa – allt för att minimera bränsleåtg­ången. Förutom att du sliter mindre på bilden så kan spara upp till 20 procent i bränslekos­tnader.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden