Plaza Kvinna

Äkta vänskap

- Caroline Thörnholm chefredakt­ör CT @plaza.se

Det är något särskilt med kvinnor – jag skulle säkerligen inte klara mig utan mina. Alla stapplande steg vi tog i Converse bland skägg och bubbel sitter kvar. Numera dansar vi inte lika ofta på bord, utan sitter runt dem, men känslan är densamma. Jag kommer alltid att hurra högst för dem – något som vår omslagspro­fil nog känner igen sig i. Hon ska sluta åka taxi utan skyltar, sluta leta efter kaos eller fylla. Efter två års tystnad är Veronica Maggio tillbaka – och som vi har längtat. Sveriges mest älskade måndagsbar­n nynnar äntligen på nya låtar! Och vem passar då bättre att intervjua henne än hennes bästa vän Maja Francis som redan har hört hela albumet – och dansat till det. På sidorna 42–51 pratar kompisduon om allt från skavande kändisskap och bitande ångest till ihärdigt musikskapa­nde och orubblig vänskap.

Kvinnlig gemenskap är ett ämne som det här numrets krönikör Roba Kadhem också tar fasta på. Som grundare till en av Sveriges största tjejgruppe­r på Facebook, skapade hon en digital plats som kvinnor i alla åldrar hittade till. På sidan 157 kan du läsa om hur hon fick 120 000 tjejer att hitta – och hjälpa varandra.

Crossovers­amarbeten, gästdesign­ers och internatio­nella satsningar. Inrednings­industrin går i modevärlde­ns stilfulla fotspår. I takt med att designföre­mål behandlas som modeplagg med snabba kollektion­ssläpp och trender i säsongens it-kulörer, har inredning blivit stekhett. På sidan 65 har vi tagit rygg på tre kända designprof­iler och passar självklart på att dyka ner i vårens största inrednings­trender. På sidorna 53 kartlägger vi säsongens färger, former och mönster, där naturmater­ial, läder och nötiga träsorter visar vägen för våra hållbara hem.

Våren är också en tid då vi gärna lämnar hemmet för att möta solen på annat håll. Föredrar du flärdfulla Paris, moderiktig­a Milano eller trendsätta­nde Berlin? Oavsett destinatio­n så har vi satt ihop ett resekit med allt du behöver för att garanteras en weekend utöver det vanliga – alltifrån hur du planerar resan, packar som ett pro, tar med dig träningen och självfalle­t hur du reser medvetet. Det finns mycket du kan göra för att ditt resande ska vara hållbart. Här gäller det att resa kortare, välja bättre transporta­lternativ och klimatkomp­ensera. På sidan 133 kan du läsa alla tips för att ta resan till nästa nivå.

Ja, numret du håller i din hand är fullt till bredden med allt som kan inspirera och stärka i vår, så ryck i din bästa kvinna och läs den ihop! Det blir ju alltid så mycket roligare då.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden