Plaza Kvinna

Packa som ett pro

-

Välj rätt väska!

Sätt en ära i att resa med lätt bagage och ta aldrig med dig mer än vad du orkar bära runt på i en timme i sträck. Att slippa checka in sitt bagage sparar också mycket tid plus och du riskerar inte att ditt bagage blir försenat eller försvinner. Reser ni ett kompisgäng så fördela gärna kläderna i allas väskor, så att man alltid har något att sätta på sig om en väska försvinner.

Välj rätt kläder

Gå inte i fällan att packa med de där plaggen som fortfarand­e har prislappar­na kvar i tron att det perfekta tillfället äntligen kommer att dyka upp. Det leder i nio fall av tio till klädpanik. Välj istället bara de beprövade favoritern­a som du vet funkar från morgon till kväll. Ha gärna ett läppstift och ett par örhängen i väskan så tar du dig snabbt från sightseein­g till småtimmarn­a.

Var spars am med skor

Åker du på en weekend räcker det med två par, ett par sneakers att vandra runt i och ett par klackar för kvällsbruk.

sm å förpacknin­gar

Flyger du med endast handbagage är det små förpacknin­gar som gäller. Minimera necessären med hjälp av produkter i miniformat och smarta refillflas­kor.

RULLA , IN tE VIKA

Rullar du plaggen sparar du plats i väskan och förhindrar att kläderna blir skrynkliga. Det finns dessutom lätta steamers som man kan slänga ner i fall det skulle krisa. Tänk också på att lägga hårda och oömma saker som skor i botten. Fyll skorna med strumpor, där kan du även lägga smycken i små tygpåsar. Mindre saker som underkläde­r och skärp kan du fylla ut väskans hörn och fickor med. Se till att necessär, dator och annat du kan behöva plocka fram i säkerhetsk­ontrollen ligger i ett utvändigt fack eller överst så att du slipper riva upp allt ur väskan.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden