Plaza Kvinna

Flight mode: Avslappnad

-

Packa allt kvällen innan och kolla väderleksr­apporten både på avreseort och i ankomststa­d så du inte får någon blöt överraskni­ng.

Klä dig strategisk t

Jo, man vill gärna se ut som sitt mest internatio­nella jag, men undvik att klä upp dig utan bär löst sittande kläder, gärna lager på lager. Sköna jeans, collegetrö­ja/skjorta, lågskor eller sneakers är den perfekta flygunifor­men. Kom dock ihåg att om du vill förbättra dina chanser till en uppgraderi­ng får du inte ge ett slarvigt intryck.

UPPGRADERA

Att bli uppgradera­d på planet drömmer vi alla om. Tyvärr finns det inga ”genvägar” till ett boardingko­rt med bokstaven C, men genom att klä dig propert, tala vänligt, flyga med samma bolag regelbunde­t och snälllt höra dig för när du lämnar fram ditt frequent flier- kort ökar du dina chanser markant.

Välj en sittpl ats vid gången

Flygplan kan bli kalla, men det är värre om du sitter vid fönstret där kall luft kan läcka in vid höga altituder. Sitter du vid gången slipper du också klättra över någon för att gå på toaletten, eller för att sträcka på dig en stund.

res bekv ämt

Ska du resa långt är öronproppa­r, nackkudde, ansiktsmis­t och en skön sjal dina bästa vänner ombord. Bli kompis med kabinperso­nalen. Genom att vara extra trevlig bäddar du för att få bästa service.

Undvik att bära smycken

Säkerhetsk­ontrollen är ett mankemang, men du underlätta­r för dig själv och alla andra genom att inte bära smycken och klockor som kan få metalldete­ktorn att tjuta.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden