Plaza Kvinna

Väl FRAMME PÅ PLATS

-

Hitta bästa res taur anger na

Vart går man för att inte hamna på någon överdrivet dyr turistfäll­a? Foodie-apparna leder dig rätt! Open Table, Foursquare, Tasteful och Culinary Backstreet­s och andra bra appar rekommende­rar lokala restaurang­er som du kommer att gilla – missa inte att ladda ner apparna innan du drar iväg.

Hyr en guide

Att upptäcka en ny destinatio­n är både roligt och utveckland­e. Det allra bästa är att boka en egen licensiera­d guide. Även om det kostar en slant har ni guiden helt för er själva och kan lägga upp turen utifrån era önskemål. Vissa städer erbjuder även privatpers­oner som guidar gratis. Staden New York har till exempel Big Apple Greeter, där du tillsamman­s med en riktig New Yorker kan upptäcka tvärgatorn­a som du annars hade missat.

Spara på data

Även om du enligt EU:s nya roamingreg­ler kan använda din telefon utan att betala några extra avgifter så springer kostnaden gärna iväg – särskilt om du laddar upp många bilder på sociala medier. Se till att ladda ner appen Free WiFi Finder och så snart du har landat kan du enkelt kolla vart du ska gå för gratis WiFi.

Få VIP -access

När dagsaktivi­teter är över väntar kvällen. Att komma in på trendiga ställen är inte alltid så lätt. Många nattklubba­r har restaurang­partners och ibland kan en generös dricks till servitören skicka dig rätt in i gräddfilen. Även hotellen brukar kunna hjälpa till. Ett annat tips är att förboka ett drinkbord. Du behöver inte satsa på stort för det, utan det garanterar bara en plats! Tänk bara på att om det är ett känt ställe så är det bra att vara ute i god tid.

Vad är på g?

I en storstad kan det kulturella utbudet vara både överväldig­ande och svårnavige­rat. De allra flesta resmål har dock utmärkta hemsidor med evenemangs­guider och länkar till arrangörer; här är en sökning oftast det mest effektiva. Se också till att ladda ner den lokala turistbyrå­ns gratisapp, som utöver traditione­lla ”se & göra-måsten” och reseplaner­ing ofta innehåller insidertip­s, ”hemliga” pärlor och intervjuer med lokalbor.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden