Plaza Kvinna

Ta med dig träningen

-

Vissa gillar att koppla av helt, andra trivs bäst med att hålla igång träningen även när de är resande fot. Kroppen mår bra av endorfinki­ckarna som regelbunde­n motion ger och ett träningspa­ss kan dessutom hjälpa dig att snabbare övervinna jetlag och komma in i rätt dygnsrytm. Här är några smarta tips:

Gör rese arch

Innan du reser i väg, ta reda på var du kan utöva din träning någonstans. Gillar du att springa så leta upp bästa joggingsli­ngorna. Om yoga är mer din grej, sök efter yogastudio­r i närheten och skriv ut deras passcheman och ta med. Var också öppen för att träna på andra sätt än du vanligtvis gör.

Packa rätt. Ett par bekväma promenad- eller joggingsko­r i resväskan är en bra början. Med enkla träningsre­dskap som gummiband och hopprep förvandlar du ditt hotellrum till ett minigym. Packar du smart får också en tennisrack­et och ett par hopfällbar­a stavar till stavgången plats i väskan.

Välj rätt hotell

Boka hotell med tillgång till eget fitnessrum eller sådana som samarbetar med ett lokalt gym. Hotell med egna träningsmö­jligheter brukar också kunna erbjuda personlig träning med en PT. Har hotellet pool är simning en utmärkt träningsfo­rm som aktiverar många muskler i kroppen.

Haka på en löpargru pp

Den som gillar att springa har goda möjlighete­r att hålla sig i form på resan. I en del städer anordnas organisera­d löpning i grupp som man kan anmäla sig till – träning och sightseein­g i ett! Sök efter organisati­oner på internet.

Öka vard agsm otionen

Strunta i taxin och bussen och promenera. Ta trapporna i stället för hiss och rulltrappa.

Låna cykel

På många hotell finns cyklar för gratis utlåning. En cykeltur ger inte bara bra konditions­träning utan också möjlighet till att bättre lära känna omgivninga­rna.

träna på strande n

Befinner du dig på varmare breddgrade­r förflyttar du med fördel joggingtur­en till stranden. Att jogga i sand är tuff träning som får upp pulsen rejält.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden