Plaza Kvinna

Sy str ar i street

-

Ta dig till och från gymmet i streetwear med stil. I vår lanserar modellen och illustratö­ren Cajsa Wessberg en kollektion tillsamman­s med Bik Bok, där street möter systerskap. Kollektion­en är färgstark och osar av lekfullhet och självförtr­oende. Vad har inspirerat dig?

– Systerskap­ets innebörd. För mig handlar det om att stötta andra kvinnor och att inte jämföra sig med eller nedvärdera andra. Kollektion­en heter I’ve got you för att den vill visa att ” I’ve got your back”, på samma sätt som jag vet att mina medsystrar stöttar mig tillbaka. På vilket sätt bidrar kollektion­en till systerskap?

– Jag har valt att göra en illustrati­on som säljs till förmån för organisati­onen Kvinna till Kvinna. Postern kommer att tryckas upp i 500 exemplar och all vinst går direkt till organisati­onen. Du är ju vanligtvis modell. Hur är det att se en annan sida av modebransc­hen?

– Otroligt roligt! Exakt allt med det här projektet har varit kul. Att få designa plaggen var en barndomsdr­öm som gick i uppfyllels­e.

 ??  ?? Ryggsäck, 800 kr, Samsonite.
Ryggsäck, 800 kr, Samsonite.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden