Plaza Kvinna

5 snabba med Imenella

Med en lång karriär som en av Sveriges bästa dansare är Imenella nu en av Sveriges mest lovande musikartis­ter. I sin karriär har hon självklart plockat upp en hel del värdefulla beauty-tips och för Plaza Kvinna berättar hon om knepen och produktern­a hon i

-

Kokosolja, 155 kr, Vita Coco.

Vad är ditt bästa beauty-tips? – Det kan vara väldigt svårt att få bort ögonmakeup, speciellt om man använder vattenfast mascara. Så istället för att använda sig av dyra sminkbortt­agningspro­dukter kan man välja något så enkelt som traditione­ll kokosolja. Det går väldigt fort, är naturligt och väldigt prisvärt! Jag är helt besatt av kokosolja och kan inte leva utan det.

Shea Butter, 185 kr, The Body Shop.

Hur tar du hand om ditt hår? – Jag ser alltid till att mitt hår är återfuktat med sheasmör, då afrohår väldigt lätt blir torrt och bryts av. Jag brukar använda flera leave-in-produkter som är bra för håret och på natten sover jag med flätor och en sidensjal för att inte kudden ska slita på stråna.

Hur räddar du en dålig hårdag? – Jag blöter håret och kramar in en ordentlig klickhårmo­usse. Det skapar snabbt en riktigt snygg wet-look och när det torkat har jag istället vansinnigt snygga vågor. Ladda också upp med kepsar och mössor som du känner dig snygg i. Det kan rädda vilken dålig hårdag som helst!

Bästa skönhetsrå­det du fått? – I mitt hemland är det vanligt att göra egna ansiktsmas­ker. Min mamma brukade göra en mask till mig med gurkmeja och honung. Den gör jag själv nu och använder under 30 minuter en till två gånger i veckan – det är ren magi för huden! Gurkmeja är en stark antioxidan­t som verkar antiinflam­matoriskt och antibakter­iellt, vilket hjälper mot både acne och utslag som kan dyka upp under mensen eller stressiga perioder. Jag rekommende­rar det starkt – you will not regret it!

Vilken är din signaturdo­ft och varför fastnade du för den? – Jag gillar enkla och fräscha dofter. En som jag fastnat för på senaste tiden är Rituals Sakura. Den doftar så himla gott, kostar inte skjortan och det finns ett riktigt bra utbud av olika produkter med samma doft.

 ??  ?? The Ritual of Sakura Bed & Body Mist, 180 kr, Rituals.
The Ritual of Sakura Bed & Body Mist, 180 kr, Rituals.
 ??  ??
 ??  ?? Curl Control Mousse, 229 kr, MoroccanOi­l.
Curl Control Mousse, 229 kr, MoroccanOi­l.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden