Plaza Kvinna

MODELL LOUISE DE CHEVIGNY

-

Som tvättäkta parisare dröjde det inte länge innan Louise de Chevigny blev upptäckt på gatan som 15-åring. Idag har hon hunnit göra det mesta i modeväg, men har fortfarand­e en dröm kvar.

– Jag har varit modell ett bra tag nu, mycket längre än vad jag trodde när jag först började. Jag var väldigt blyg som ung och tänkte aldrig tanken att jag skulle bli modell. Jag höll det faktiskt hemligt ett tag. Det var inte förrän jag hamnade på omslaget av French Magazine som mina vänner fick reda på det. Numera föredrar jag redaktione­lla uppdrag, men något som jag ännu inte gjort är att vara ansiktet utåt för en parfym. Det hade varit så kul!

Vad är det bästa med att jobba som modell?

– Som liten drömde jag alltid om att resa jorden runt, så det lockade mest. Idag känner jag mig lyckligt lottad som får ha modellande­t som yrke. Genom mitt jobb får jag chans att träffa många kreativa människor som inspirerar mig.

I det här numret blev du fotografer­ad i vårt modejobb i Paris på sidan 92. Vad minns du mest från plåtningen?

– Det var riktigt kul att känna sig som en turist i min hemstad! Som parisare besöker jag sällan Triumfbåge­n som vi fotade en av bilderna vid. Det var så vackert och jag är tacksam att jag fick vara er modell!

Hur tillbringa­r du resten av sommaren?

– Jag kommer hänga en del i södra Frankrike och i Camargue. Varje sommar åker jag och min familj till ön Île d’Yeu, en av mina absoluta favoritpla­tser på jorden.

Vilken stil satsar du på?

– Jag gillar att hålla det enkelt på sommaren. En avslappnad klänning över en baddräkt, ett par denimshort­s och bekväma sandaler är allt som behövs.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden