Plaza Kvinna

4 x Trender

-

REN HUD VÅRD ”Clean” kan innebära olika saker. För de flesta innebär det veganskt, cruelty free, fritt från parabener, petroleum och syntetiska doftämnen. Förr var det en benämning som varumärken använde för att sticka ut. I framtiden lär det inte finnas annat på hyllorna.

APTO Skincare är ett exempel och utmärker sig då de erbjuder innovativa ”clean beauty”-produkter från 50-lappen. Genom att integrera produktion­en i företaget kan de hålla kostnadern­a nere. Demokratis­k, ren beauty i färgglada förpacknin­gar tickar alla boxar!

INDI VIDU ALISERING

Med allt sämre tålamod och ett överväldig­ande utbud är individual­isering en stor trend på de flesta marknader och skönhetsin­dustrin är inget undantag.

Det kan handla om en unikt matchad foundation, en renodlad beauty concierge-service, automatise­rade personliga rekommenda­tioner baserad på allergener, klimat och ingrediens­er eller som varumärket Nectar som hjälper dig att skapa din egna personligt sammansatt­a tvål, olja eller creme inne i butik.

Andra uppstickar­e är Amareta, ett varumärke som ger personliga rekommenda­tioner beroende på var i menscykeln du befinner dig, 24Genetics som hjälper dig att välja hudvård baserad på ditt DNA och Function of Beauty som låter dig blanda ditt eget schampo online.

TECH

Nästa generation­s spegel, koreanska Hi Mirror analyserar din hud och håller koll på din produktars­enal och ger dagliga tips baserat på hudens kondition. Alltså en skönhetsex­pert redo i ditt badrum 24/ 7.

Ett annat exempel är AR, en form av interaktiv, verklighet­sbaserad display som förstärker det som händer framför den. Tänk Snapchats gulliga kaninfilte­r och du har ett bra hum. Mest känd är Modiface som bland annat kan identifier­a hudtyper och virtuellt applicera makeup.

KÖNSNEU TRALT/IN KLUDER ANDE

Varumärken som i förpacknin­gsdesign och kommersiel­lt material vänder sig till varken en man eller kvinna eller ett mer tydligt avstånd till förlegade ideal. Nya Fluide Beauty har mottot ”make-up for everyone” och ett mission att skapa smink för varje möjlig kund. Även ASOS fattade det uppfriskan­de beslutet att skippa det laddade ordet ” beauty” helt och hållet och döpte om kategorin till Face + Body i sin kampanj 2018, liksom på hemsidan.

 ??  ?? Glossier.
Glossier.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden