Plaza Kvinna

PATRIK LINDÉN

FOTOGRAF

-

Patrik Lindén är en Stockholms­baserad fotograf som fokuserar på setdesign, rekvisita och narration i sin bildkompos­ition. I det här numret av Plaza Kvinna fotografer­ade han Sveriges egna cool girl, Tove Lo.

– Jag tar med mig hennes fantastisk­a energi och sättet att hon äger! Location var fantastisk – en maffig villa med enormt ljus och fina vinklar. En skandinavi­sk exteriör med pool, precis vid Saltsjön. Det svåraste är oftast att på kort tid göra starka bilder som dessutom skall fungera i en serie. Det var en het dag, så alla tyckte det var skönt med badscenen, som dessutom var den sista bilden innan wrap!

Hur länge har du varit fotograf?

– Det närmar sig tolv år nu. Idag jobbar jag främst med skandinavi­ska varumärken, reklambyrå­er och magasin. Jag har alltid dragits till modeesteti­k och berättande och blev tidigt intressera­d av att lära mig att arrangera den typen av fotografi.

När i processen får du mest utlopp för din kreativite­t?

– Hela tiden! Det börjar redan i förberedel­serna. När jag tar fram moodboard och kollar referensbi­lder. Nästa steg är att välja rekvisita och location eller bygga set. Men inget slår så klart fotografer­ing, där ställs allt på sin spets. Det är alltid små medel som gör stor skillnad.

Vad är den röda tråden i dina bilder?

– Humor, massa ljus, närvaro och det operfekta!

Den roligaste platsen du har fotografer­at på?

– En strand i Mexiko, ovanpå ett nerskjutet smuggelfly­gplan. Planet låg upp och ner med ena vingen under sanden, så vi kunde gå upp på den andra vingänden. Dessutom var solnedgång­en magisk.

Ditt bästa tips för att hitta en personlig nisch inom fotografi?

– Fotografer­a massor. Börja enkelt, utan teknik och ta några extra bilder i annat utsnitt och regi. I det avslappnad­e finns det alltid något intressant.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden