Plaza Kvinna

ZEBASTIAN GUDMUNDSSO­N PERSONLIG TRÄNARE

-

För Zebastian Gudmundsso­n har träningen alltid varit en livsstil. Idag är han PT, men tävlar också i Norden och Europa under stora delar av året. Hans senaste utmaning är att kicka igång Plaza Kvinnareda­ktionens träningsva­nor.

– Det ska bli otroligt kul och målsättnin­gen är att vi kommer nå en rejäl formtopp. Med lite vilja, envishet och en tydlig plan, så kan det inte bli mer än bra!

Hur kommer det sig att du blev just personlig tränare?

– Jag började boxas i mina tidiga tonår och tävlade samtidigt som jag coachade grupper i olika åldrar, då såddes ett frö till PT-yrket! Sedan sex år tillbaka har jag varit verksam och älskar verkligen mitt jobb. Jag får möta människor i olika åldrar, nivåer och förutsättn­ingar som vill göra en förändring i sitt liv. Det är med glädje som jag tillsamman­s med en klient tar hens träning till nästa nivå!

Hur ser en vanlig dag ut för en PT?

– Jag tränar själv 1-2 gånger per dag sedan coachar jag på Power Club, Extremfabr­iken och leder gruppträni­ngar i nattklubbs­miljö på Barry’s Bootcamp. Jag jobbar även mycket med kost och uppföljnin­g med klienter, så jobbet innehåller stor variation.

På sidan 128 har du gett tips på övningar för att kicka igång hjärnan. Vad kan man mer göra för att rivstarta hösten?

– Gör ett schema med konkreta träningsti­llfällen och hitta en balans som passar just dig. Omge dig med människor som vill se dig lyckas, stöttar dig och även utmanar dig ibland. Kom ihåg, du blir som du umgås. Det låter klyschigt, men det stämmer.

Topp 3 fördelar med att röra på sig om man arbetar mycket sittandes?

– Träning har väldigt många fördelar, bland annat har det positiv effekt på sömnen, vilket absolut är gynnsamt för dig som vill vara pigg och alert under arbetsdage­n. Du blir också mer rörlig, starkare och får bättre kondition.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden