Plaza Kvinna

HÅRDA SKUGGOR

-

Om du tröttnat på komplicera­de sminkninga­r med oändligt många steg men ändå vill addera någonting extra till din look så räcker det med en tydlig detalj som sticker ut. Satsa på metalliska ögonskuggo­r som poppar till en i övrigt neutral och nedtonad sminkning. Satsa gärna på en nyans som går ihop med din hudton om du vill ha ett mer naturligt resultat.

Gör såhär:

1. Även om du vill ha en osminkad känsla på resten av sminkninge­n är det bäst att grunda ögonlocket ordentligt innan. Använd en ögonskuggs­primer och applicera sen ett tunt lager concealer hela vägen från näsroten och ut eftersom vi har väldigt tunna blodkärl där som lätt syns. Avsluta med ett tunt lager puder.

2. Applicera sedan ögonskugga­n. Här finns det en mängd olika former du kan välja beroende på vilken look du är ute efter. Lägg antingen fokus på ögats inre vrå eller använd skuggan för att förlänga ögat utåt. En krämig skugga på stick gör den lätt att applicera och har väldigt bra pigment. Om du istället har en puderskugg­a du vill använda kan du spraya penseln med en settingspr­ay innan för att få ögonskugga­n mer pigmentera­d och verkligen få färgen att poppa.

3. Borsta igenom ögonbrynen ordentligt med en brynmascar­a och fyll sedan i där det behövs med en penna för naturliga och buskiga bryn.

4. Håll gärna huden så naturlig som möjligt, täck där det behövs med en concealer och pudra lätt.

5. För en naturlig, rosig känsla applicera ett cremerouge som du lätt duttar ut med fingrarna. Avsluta med en bra settingspr­ay för att få allt att sitta på plats.

Puder, Bye bye pores, 380 kr, IT COSMETICS. Ögonskugga, Caviar stick colour stick, 365 kr, LAURA MERCIER. Ögonbrynsp­enna, Dessin des Sourcils Eyebrow Pencil, 260 kr, YVES SAINT LAURENT. Setting Spray, All nighter, 180 kr, URBAN DECAY. Concealer, Touche Éclat, 330 kr, YVES SAINT LAURENT.

 ?? ?? Chloe.
Chloe.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden