Plaza Kvinna

– Mina bästa tips ör att konsumera hållbart?

-

– Köp mindre! Oavsett om du handlar second hand, ekologiska baspla eller dyrgripar som kommer ärvas av dina barnbarnsb­arn så måste vi alla fundera över hur vi shoppar. Och de allra

esta av oss behöver shoppa mindre. Jag inkluderad! Jag är absolut inte felfri, jag jobbar ju dessutom på en modetidnin­g, vilket enligt somliga inte ens ger mig rätten att uttala mig om hållbar konsumtion. Men jag örsöker och blir hela tiden bättre på att handla mer sällan och handla rätt när jag väl gör det. Jag anstränger mig, men som sagt: vi behöver shoppa mindre. Det handlar helt enkelt om att vinna över “vill ha”-impulsen och det kan vara en tu match ör impulsen är o a ganska vältränad.

I det här numret har vi hämtat inspiratio­n från och fokuserat extra på hållbarhet i olika former. Alla gör inte på samma sätt, men sålänge man gör något har man vunnit över de som inte gör något. Inspireras av Collina Strada som var ett nytt märke ör mig och ta del av kurerad vintage och second hand. Förutom mode och skönhet bjuder vi på personer som på olika sätt inspirerar oss till en mer hållbar livsstil, ett tankesätt, vintage Dior eller helt enkelt en ansiktskrä­m. Som en del av vårt pågående samarbete med Zalando möter vi Dona Hariri som klämde in oss mitt i en kaosvecka som avslutades med att hon gi e sig. Tack Dona ör att du ställde upp när jag ville göra en intervju och trycka in en liten plåtning mellan ttings och dukningspr­epp… Dona sa upp sig från toppjobb ör att ge gratis juridisk rådgivning på Husbys bibliotek och vi är inspirerad­e av hennes pass it forward-tänk och om vi har ett nyårslö e ör så är det att vara extra schyssta i en värld som behöver all kärlek den kan å. Och självklart gäller det även när det kommer till miljön. Låt oss göra till ett lite mer hållbart år, socialt såväl som konsumtion­smässigt.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden