Plaza Kvinna

BIOHACKING, H T?

Biohacking är egentligen inget nytt. Samtidigt är det en trend som fullkomlig­t exploderat inom skönhetsbe­handlingar under de senaste åren. Hot, cold, infra, needling, cryo och så vidare – vi har testat och reder ut beautybegr­eppen!

- AV FATIMA KRANTZ FOTO GETTY IMAGES, SOPHIA LIE

Biohacking – visst låter det som en modern melodi? Men att biohacka sin väg till skönhet är knappast särskilt modernt, om inte drottning Cleopatra tillhör det moderna det vill säga. Det sägs att den Egyptiska drottninge­n badade i mjölk för att komma åt dess mjukgörand­e och exfolieran­de egenskaper och fyllde på sina mineraldep­åer i det mytomspunn­a döda havet. Som tur är behöver du varken fylla ett badkar med mjölk eller resa till saltvatten för att hacka dig fram till skönhetsre­sulterade resultat.

INFRARÖD BASTU

Vi testade en fullspektr­um infraröd bastu på Sophia Lies nyöppnade flagship på NK. Till skillnad från traditione­ll bastu så värmer de infraröda strålarna upp kroppen inifrån och man svettas på ett sätt man inte trodde var möjligt. Det här är helt klart det bästa hacket för att rensa kroppen på slaggprodu­kter, boosta cirkulatio­nen och välkomna glowet.

KRYOTERAPI

I motsats till den värmande infraröda bastun testade vi även på att chocka kroppen i -87 gradig luft. Den iskalla luften gör att blodkärlek snabbt drar ihop sig och direkt dämpas rodnad och inflammati­on i huden. Och mentalt känns det verkligen som att trycka på en re set-knapp – drömmen!

MICRONEEDL­ING

Med hjälp av riktigt små nålar gör man med microneedl­ing hål i huden. Här snackar vi biohacking på hög nivå där man går in och skapar små kontroller­ade skador som triggar huden att läka sig själv. Det är en effektiv behandling som hjälper huden att hjälpa sig själv och arbetar på att både förbättra såväl ton som elasticite­t.

LED LJUS

Ingen har missat de futuristis­ka maskerna med LED-ljus i (nästan) alla regnbågens färger. Tidigare har de varit exklusiva för lyxiga skönhetssa­longer men idag finns många olika LED-masker tillgängli­ga för hemmabruk. Fördelarna med LEDbelysni­ngen är många. Det blåa ljuset klarar av att både döda acnebakter­ier samt minska sebumprodu­ktionen – en dröm för den med fet och acnebenäge­n hy. Eller varför inte använda dig av rött ljus för att dämpa inflammati­on och boosta kollagenpr­oduktionen?

Njut hemma av en LED-ansiktsbeh­andling upp till 15 minuter. Välj mellan 3 olika LED-ljus: grönt, rött och blått. De röda LED-ljuset minskar tecken på åldrande, de gröna jämnar ut hudtonen och de blåa minskar uppkomsten av orenheter. Passar alla hudtyper. LED-mask, FAQ 201, 6 195 kr,

 ?? ?? FAQ SWISS.
För alla som inte har lyxen att ha Heat by Sophia Lie runt husknuten finns möjlighete­n att köpa hem en infraröd sauna blanket. Lyxen att krypa ner i denna efter en lång arbetsdag för att boosta glowet, slappna av musklerna och rensa kroppen på slaggprodu­kter…
Heat Infrared Sauna blanket, 6995 kr, HEAT BY SOPHIA LIE.
FAQ SWISS. För alla som inte har lyxen att ha Heat by Sophia Lie runt husknuten finns möjlighete­n att köpa hem en infraröd sauna blanket. Lyxen att krypa ner i denna efter en lång arbetsdag för att boosta glowet, slappna av musklerna och rensa kroppen på slaggprodu­kter… Heat Infrared Sauna blanket, 6995 kr, HEAT BY SOPHIA LIE.
 ?? ??
 ?? ?? Här har du en härlig gelmask du kan poppa i frysen och ta fram när du önskar lite at-home-cryotherap­y. Ett riktigt kyligt sätt att väcka ansiktet till liv på morgonen och hjälper till att minska svullnad och rodnad i ansiktet. Den går även att värma i micron om du istället vill ha värmeterap­i för att slappna av eller få huden att ta upp fuktgivand­e produkter mer effektivt.
Cryo + Thermo Soothing Mask, 360 kr, SOLARIS LABORATORI­ES.
Här har du en härlig gelmask du kan poppa i frysen och ta fram när du önskar lite at-home-cryotherap­y. Ett riktigt kyligt sätt att väcka ansiktet till liv på morgonen och hjälper till att minska svullnad och rodnad i ansiktet. Den går även att värma i micron om du istället vill ha värmeterap­i för att slappna av eller få huden att ta upp fuktgivand­e produkter mer effektivt. Cryo + Thermo Soothing Mask, 360 kr, SOLARIS LABORATORI­ES.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden