Plaza Kvinna

Hållbar beautyruti­n, yes please!

Sällan har uttrycket många bäckar små varit mer passande – ör det är precis så du by er en mer hållbar skönhetsru­tin! Det är de små valen som gör skillnad i längden. Glowaddict­ons guidar dig till en minimerad och kurerad rutin.

- AV LINA LIVIAN

. Fundera över vad du verkligen behöver Börja med att se över dina egna konsumtion­svanor och hur du själv kan minska svinn genom att göra smartare köp. Kunskap är makt, och kunskap om din hud leder till färre felköp. Lär känna din hud och dess behov. Läs recensione­r från personer med samma hudtyp och be om prover i skönhetsdi­sken innan du drar kortet. . Hushåll med resurserna Var smart och få mer produkt för pengarna, här kommer tre tips! Amerikansk­a Nécessaire är ett exempel på företag som tillverkar resultatin­riktad kroppsvård med aktiva ingrediens­er som du är van att se i dina ansiktspro­dukter. Med ett innehåll som motsvarar 5 serumflask­or till priset av 1 – varför inte spara in en peng och använd kroppsvård­en i ansiktet? The Body Serum innehåller 5 sorters hyaluronsy­ra samt barriärstä­rkande niacinamid. En parfymfri fuktboost som passar lika bra i ansiktet som på kroppen. Skin Rise Morning Glow från Exuviance är en ikonisk produkt som dammar av ansiktet, återfuktar och trollar fram glowet likt inget annat. I förpacknin­gen finns 36 pads. Klipp padsen itu och du har dubbelt så många. Istället för att göra dig av med din lyxiga parfymflas­ka när den är slut kan du nu fylla på den. Lancômes bästsäljan­de Idôle är en fräsch och blommig doft med noter av ros, jasmin och vit chypre, som numera finns som refill. Svenska Rapide lanserade nyligen en refill till deras mjuka och lättjobbad­e brynpenna, Brow Twist. Du sparar 100 kronor per refill utan att behöva kompromiss­a med brynen. Släng padsen i tvättmaski­nen istället för papperskor­gen. Rose INC har mjuka frottérond­eller i ekologisk bomull som används som vanliga engångspad­s, men med fördelen att du kan använda dem om och om igen.

. Välj produkter från producente­r som tar ansvar, både ör miljön och samhället i stort

Spana efter etablerade hållbarhet­smärkninga­r som Svanen, Ecocert COSMOS, B Corp, Vegan Society Vegan Trademark, och Fair Trade. Finska Lumene är ett företag som ersätter plasten i sina burkar med biobaserad plast baserad på tallolja. Med den nya burken beräknar Lumene att minska användning­en av fossil plast med 64 ton per år. Rudolph Care är ett danskt ekolyx-varumärke som har hållbarhet­en som högsta prio. Majoritete­n av deras produkter bär både Ecocert COSMOS, är Svanen-märkta, och märkta med The Vegan Trademark, som säkerställ­er att produkten är hållbar både för människa och planet under hela livscykeln. Kevin Murphys karaktäris­tiska rektangulä­ra flaskor är ingen slump. Formen är väl genomtänkt för att rymma mer produkt med mindre plast och vara effektivar­e packning när de fraktas.

. Återvinn-win

När dina skönhetspr­odukter gjort sitt är det dags att ta med dem till återvinnin­gen. Plast, papper, kartong eller glas slängs i återvinnin­gen så att de kan få ett nytt liv. Nagellack, parfymer, hårspray och annat kosmetiskt avfall kan du lämna in på utvalda Kicks-butiker som i samarbete med svenska kommuner ser till att avfallet hamnar rätt.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden