Plaza Magazine

Säsongens habegär

PLAZAS MODECHEF ROBERT NORDBERGS NIO NYA FAVORITER.

-

1. MITT I PRICK

Kriss van Assches senaste Dior Homme-kollektion (höst/vinter 2014) är hans starkaste sedan han anställdes hos modehuset, enligt den stora modejourna­listen och style.comredaktö­ren Tim Blanks.

2. REDO FÖR AVFÄRD

Man kan aldrig ha för många weekendväs­kor. Mulberrys modell Clipper i skinn blir din för 15 000 kronor.

3. FRANSOS PÅ FLASKA

”I flaskan finner du den gnutta fransk glamour som ni amerikaner saknar”, skrev parfymören Albert Fouquet på en lapp till John F. Kennedy och lämnade den tillsamman­s med en provdoft i hans hotellrum. JFK föll direkt för doften och skrev tillbaka till Albert. Han ville ha åtta flaskor till sig själv och en till Bob. Därefter fick colognen heta Eight and Bob och finns att beställa på www.eightandbo­b.com.

4. SPATSERA MERA

Gympaskon har verkligen tagit ett stort kliv in i finrummet. Både Chanel och Dior visade upp en varsin haute couture-sneaker i höstas. Och under prêt-à-porter-veckan nu i mars visade Chanel bara sneakers till alla sina looks. En något blygsammar­e variant hittar du hos Nike. Pris 1 100 kr.

5. TREDJE GÅNGEN GILLT

Efter att ha designat för både Gucci och Valentino, har Alessandra Facchinett­i nu fått ett toppjobb som chefsdesig­ner för läderexper­ten Tod’s. Tod’s ready-to-wear är inne på sin andra säsong under Alessandra­s ledning och spås en lysande framtid.

6. MYCKET VILL HA MER

Känner man för det där lilla extra, och råkar ha 542 000 kronor över, föreslår jag att man investerar i denna herrklocka från Rolex i 18 karat guld och med ett armband av leopardmön­strat läder.

7. RÄTT SILHUETT

Modevärlde­ns största snackis just nu är Louis Vuittons nya kreative chef Nicolas Ghesquière­s. ”Nu finns det en silhuett att jobba med”, sa han efter sin första kollektion (vår/sommar 2014) för huset. Här ett smakprov.

8. BÄRBART

Jag packar nästan alltid vardagsväs­kan för tungt. Så nu har dagen kommit då jag vill investera i en ryggsäck. Den här från Tim Coppens i nylon är en av mina favoriter. Pris 9 000 kr.

9. CELEBRITY SPOTTING

Skulle ni befinna er i Paris och vill spana in kändisar, då rekommende­rar jag restaurang­en Chez Julien på 1 rue du Pont LouisPhili­ppe. Bäst att boka bord i förväg.

 ??  ?? 8
8
 ??  ?? 2
2
 ??  ?? 3
3
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden