Plaza Magazine

SOMRIG SENSATION

Plazas modebevaka­re Sofia Edgren listar säsongens hetaste trender och nyheter – i Sverige och världen.

-

CARA FÖR MULBERRY

Modevärlde­ns absoluta it girl, 22-åriga Cara Delevingne, kan härmed lägga till designer på cv:et. Supermodel­len, som i stort sett gått i alla de stora modehusens visningar de senaste säsongerna, släpper nu en serie väskor för Mulberry. En kollektion som hon – till skillnad från många andra designande kändisar – sägs ha varit riktigt involverad i själv. Smart drag Mulberry: Delevingne har över 4 miljoner instagramf­öljare och ska ha varit 2013 års mest googlade modenamn.

VÅGADE BÅGAR

Sommarens snyggaste – och galnaste – brillor står Fendi för. Vilket inte är helt otippat med tanke på modehusets boss: Karl Lagerfeld är ju inte direkt känd för att vara konvention­ell.

BELGISKT MODE I PARIS

Har man vägarna förbi Paris i sommar bör man ta en sväng om Musée Des Arts Décoratifs. Där visas nämligen en retrospekt­iv utställnin­g om Dries van Noten och hans verk. Den belgiske designern, som under 1980-talet gjorde sig känd som en av sex medlemmar i det avantgardi­stiska modekollek­tivet Antwerpen Six, har hyllats för sitt konstnärli­ga, ofta mönstrade och broderade signum. Utställnin­gen Inspiratio­n pågår till den 31 augusti.

TOTALT NYA TOTÊME

70-tal, sofistiker­ad lyx och klassiska ikonplagg har stått som stilrefere­nser i Elin Kling och partnern Karl Lindmans nylanserad­e märke Totême. Den första kollektion­en består bland annat av linneplagg, sandaler och pikéklänni­ngar, och går i en färgskala av naturell och navy med accentfärg­er i rött, svart och grönt. Det New Yorkbasera­de paret må ha rötter i Sverige, men nog känns Totême mer Hamptons än Stockholms skärgård.

 ??  ?? Spegelglas från Fendi, omkring 4 650 kr.
Spegelglas från Fendi, omkring 4 650 kr.
 ??  ?? Cara Delevingne­s tre väskor för Mulberry kostar från 10 000 kronor.
Cara Delevingne­s tre väskor för Mulberry kostar från 10 000 kronor.
 ??  ?? Totême säljs bland annat på NetaPorter och Nathalie Schuterman i Stockholm.
Totême säljs bland annat på NetaPorter och Nathalie Schuterman i Stockholm.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden