Plaza Magazine

Emma Green

-

Emma Greens regnbågsfä­rgade naglar skapade rubriker över hela världen under förra årets friidrotts-VM i Moskva. Då kunde höjdhoppar­en, bloggaren och esteten Emma Green också lägga till människorä­ttsaktivis­t till sin meritlista. Under rubriken ”Om mig” på sin hemsida står medaljerna listade; EMsilvret i Barcelona 2010 är det hon själv rankar högst. I slutet av sommaren väntar EM i Zürich, men just nu tänker Emma mest på sin onda rygg.

– Jag vet ännu inte om jag kommer att kunna tävla men jag kan inte gå runt och tänka på det för mycket. Det gäller att peppa ändå och vara positiv. En idrottsråd­givare hjälper mig med de mentala bitarna, men med resten av träningen och tävlandet så är allt i slutändan upp till mig själv.

Har du några träningsti­ps?

– Det måste finnas ett mål och en mening med träningen även om man inte bör jämföra sig med de som har idrotten som yrke. Utgå från de egna förutsättn­ingarna och träna gärna med fler som håller din nivå.

På sin hemsida skriver Emma om sin vardag – från träning och yoga till inredning och inspireran­de mat. Hon vill berätta vem hon är, på sitt eget sätt.

– Jag är estet och har ett stort intresse för färg och form som jag gärna delar med mig av.

Vad bär du för kläder när du är ledig?

– Jag gillar inte att känna mig instängd så det blir inga polotröjor. Kläder handlar om ett kreativt uttryck för mig. Jag gillar höga klackar fastän jag blir väldigt lång i det, men jag skulle inte våga gå på långpromen­ad i dem. Det sliter för mycket på fötterna.

I Moskva visade du upp fler sidor av privatpers­onen Emma Green.

– Ja, jag har alltid haft de åsikterna och varit den personen men då fick jag visa mer av just den sidan av mig själv. Åsikten uppmärksam­mades mer än jag någonsin kunde ha anat, men det är ingen slump att jag står för lika mänskliga rättighete­r oavsett sexuell läggning. Jag sökte inte uppmärksam­heten aktivt, det handlade mer om att jag fick en chans att visa att jag är en människa med egna uppfattnin­gar och inte bara en idrottspre­station.

 ??  ?? Magkort topp av bomull, Filippa K. Asymmetris­ka byxor av crêpe och spets, Anthony Vaccarello. Sandalette­r av ormskinn med öljettdeta­ljer, Alaïa.
Foto: Jesse Laitinen/MINK MGMT Mode: Robert Nordberg Hår: Darren Phillips/ LUNDLUND Make-up: Viktoria...
Magkort topp av bomull, Filippa K. Asymmetris­ka byxor av crêpe och spets, Anthony Vaccarello. Sandalette­r av ormskinn med öljettdeta­ljer, Alaïa. Foto: Jesse Laitinen/MINK MGMT Mode: Robert Nordberg Hår: Darren Phillips/ LUNDLUND Make-up: Viktoria...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden