Plaza Magazine

GOTT SäLLSKAP

G-Star RAW har byggt sin framgång på kreativa samarbeten. Plaza besöker huvudkonto­ret och tar en titt på märkets kommande samarbete med Pharrell Williams.

-

Iutkanten av Amsterdam tar Europaväg 19 sin början mot Paris. Vi är ett par mil från jätteflygp­latsen Schiphol när G-Star RAW:s nya rymdskepps­liknande huvudkonto­r tronar upp sig bredvid vägen. I kontraster­ande glas och betong reser det sig som en sex våningars mastodontk­oloss mot himlen.

Det är den välrenomme­rade OMA – stjärnarki­tekten Rem Koolhaas byrå – som står bakom idén för de 30 000 kvadratmet­rarna på Joan Muyskenweg. Ellen van Loon är partnern och projektled­are på OMA och följer med på rundturen i huset.

– Vi satsade på mörk betong i exteriören och slitstarka aluminiumg­olv som är hämtade från lokal återvinnin­g inne i huset. De är material som, precis som råa otvättade jeans, får en fin patina när de slits med tiden.

Husets våningar har generösa tre meter i takhöjd och fönstren är enorma. Huvudingån­gen ligger en våning upp från gatuplan för att hamna ovanför den intilligga­nde motorvägen.

– Vi har gjort ett medvetet val att placera de kreativa avdelninga­rna i mitten, för att kreativite­ten ska sprida sig utåt till de övriga delarna av företaget, berättar Pieter Kool, design director på G-Star RAW och det nya kontorets projektled­are.

Det finns gott om funktional­itet och flexibilit­et inbyggd i planlösnin­gar och inredninge­n. När till exempel designteam­et ska granska mörka tyger går ljusstyrka­n i rummet att fördubbla. Och med hjälp

 ??  ?? G-Star RAWs rymdskepps­liknande huvudkonto­r är 30 000 kvadratmet­er stort.
G-Star RAWs rymdskepps­liknande huvudkonto­r är 30 000 kvadratmet­er stort.
 ??  ??
 ??  ?? Märkets urbana mode utgår från jeans med aggressiva slitningar och tvättar och rockiga plagg med attityd. Nedan: Magnus Carlsen, världsmäst­are i schack och G-Star RAW:s ansikte utåt.
Märkets urbana mode utgår från jeans med aggressiva slitningar och tvättar och rockiga plagg med attityd. Nedan: Magnus Carlsen, världsmäst­are i schack och G-Star RAW:s ansikte utåt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden