Plaza Magazine

ZACHARIAS BLAD

-

Gatumusike­r, balettdans­ör med konstnärsd­römmar, influerad av Håkan Hellström och Sigur Rós – det är inte konstigt att Zacharias Blad sticker ut som artist.

Hur ser du på din egen musik?

– Den är lite blandad, lite poppig. Men jag vill inte prata om olika musikstila­r, det är inget jag vet så mycket om. Jag inspireras av någonting och sedan måste jag tyglas.

Var spelar du i sommar?

– I Göteborg, Stockholm och Malmö där jag får plats. Jag har inte så många spelningar eftersom skivan kom senare än planerat. Det skulle vara kul att få spela med samma musiker och verkligen nöta in lå- tarna. Jag har en tanke om att låtarna måste spelas tillräckli­gt många gånger för att de ska få liv. Så jag jobbar mest på för mig själv, fast de blir ibland väldigt annorlunda.

Hur då?

– Lite mer deppiga för att jag blir ensam. Men jag blir därför extra glad när jag till sist äntligen får spela med musiker som kan låtarna. Så jag kan vara helt fri. Jag vill kunna gå in i sången och i min kropp utan att behöva tänka på det instrument­ala.

Var spelar du helst?

– Där det är minst vakter. Jag gillar inte väktare och ordningsmä­n; den som beter sig annorlunda än normen blir ofta miss-

tänksamt bemött kan det kännas som.

Vilken är din drömspelni­ng?

– Det skulle vara coolt att spela på Röda Sten i Göteborg eller Loppen i Christiani­a.

Vilken är historiens bästa sommarlåt?

– Dom kommer kliva på dig igen av Håkan Hellström.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden