Plaza Magazine

TYSK-SVENSKT SMYCKESAMA­RBETE

-

Saskia Diez från Munchen gör minimalist­iska smycken av tunnaste ädelmetall åtråvärda världen över. Det är ingen slump att hennes smycken säljs på den selektiva Parisbutik­en Colette. I höst jobbar hon med Filippa K, hennes första samarbete sedan hon startade under eget namn 2007.

Din estetik, hur kommer den till sin rätt i samarbetet med Filippa K?

– Både mitt och deras formspråk känneteckn­as av en viss renhet och subtilitet. Teamet på Filippa K var väldigt noga med att förklara varför just jag blivit tillfrågad, och vilka aspekter i mitt arbete som de tyckte skulle passa Filippa K perfekt. Utgångspun­kten fann de i min kollektion Fine från 2007, där halsband, ringar och armband utgörs av tunna kedjor som snarare blir en del av huden, än objekt som smyckar den.

När är det bästa tillfället att bära smyckena?

– När som helst. Det är det som är hela idén med kollektion­en – att passa alla tillfällen och klädstilar – och varför jag älskar resultatet.

Några andra svenska modemärken som du vill samarbeta med?

– Filippa K har den perfekta estetiken för mig, men jag älskar svensk design så visst finns det andra varumärken som jag skulle vilja jobba med. Det fina med samarbeten är att man upptäcker nya aspekter hos sig själv och sitt skapande.

”Details make perfection, and perfection is not a detail.”

– LEONARDO DA VINCI

 ??  ?? Saskia Diez har gjort en smyckeskol­lektion för Filippa K.
Saskia Diez har gjort en smyckeskol­lektion för Filippa K.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden