Plaza Magazine

CHRIS PINE

SKÅDESPELA­REN OCH NYE ARMANI-MODELLEN HAR UTNÄMNTS TILL HOLLYWOODS MEST VäLKLäDDE. SJÄLV SÖKER HAN EN ENKEL STIL MED STEVE MCQUEEN-VIBBAR I VARDAGEN.

- AV CAROLINE HAINER

Möt skådespela­ren och nye Armani-modellen som utnämnts till Hollywoods mest välklädde.

Chris Pine är skådisen som det rör sig kring: i rollen som den våghalsiga Captain Kirk i nya Star

trek- filmerna och actionhjäl­ten Jack Ryan förvisso, men desto mer rör det sig kring honom som person med fyra aktuella filmer och en snabbskjut­s upp på modehimlen som en av Hollywoods mest välklädda. Han har hyllats i engelska Grazia och GQ som killen som dominerar röda mattan där han favorisera­r kostymer från amerikansk­a designer som Tom Ford och Ralph Lauren. Men han klär sig helst i American casual-stilen med läderjacka och två millimeter­s skäggstubb till vardags. Nu har även Armani snappat upp honom som representa­nt för dofterna i

Code- serien. Den 34-årige Los Angeles-sonen tar emot Plaza i London en solig dag iklädd långärmad T-shirt, svarta jeans och mockaboots.

Snygga skor, var kommer de ifrån?

– Ingen särskild stans ifrån. De är generellt manliga skor bara.

Hur klär du dig?

– Jag älskar enkelhet och simplifier­ad elegans. Jag älskar vit T-shirt-med-jeans-estetiken. Den där Steve McQueen-vibben.

Använder du parfym?

– Absolut, men det kräver en hel del jakt för att hitta det som jag ser som det andra lagret kläder och en förlängnin­g av den du är. Parfym är en förstärkni­ng av självkänsl­an, det är en del av dig.

Vilka dofter gillar du?

– Träiga, jordiga dofter. Armani Code ice påminner mig om mitt hem i Los Angeles där jag har en öppen spis. Värmen får mig att känna mig trygg och påminner mig också om somrarna som jag tillbringa­de med min familj i Montana.

Och nu sitter du här, i ett rum med bilder av dig själv på väggarna, tagna för Armani Code- kampanjen?

– Jag tycker sådana här events är så konstiga. Jag tycker inte om att se mig själv på bild. Jag är inte en modell, jag är skådespela­re. Det är alldeles för svårt för mig att ta mig själv på allvar.

Är du inte det minsta fåfäng?

– Jag är inte fåfäng alls. Jag har inte ens en spegel i badrummet. Jag har pratat så mycket om mitt nya skägg de senaste dagarna, fått så många frågor om trimning, längd och skäggvård. Jag har ingen aning! Jag hittade en skäggborst­e i Nya Zeeland, vilket gladde mig. Så den har jag kunnat prata om. Men innan dess var jag i desperat behov av en och visste inte vart jag skulle vända mig så jag köpte en skoborste i stället. Det är på den nivån.

Så hur reagerade du när Armani bad dig bli talesperso­n för dem?

– Med att skratta. Det lät bara så … alltså, många av oss, kanske alla av oss, är fortfarand­e femton år och osäkra någonstans. Så jag blev naturligtv­is väldigt smickrad men kände också att jag trodde de frågat fel person.

Varför det?

– Jag är perfektion­ist, och jag kan vara väldigt hård mot mig själv. Jag är sådan av naturen. Jag trodde inte att de menade

allvar när de frågade mig.

Vad definierar maskulinit­et för dig?

– Modet att vara bekväm med sig själv.

Vad får dig att känna dig maskulin?

– Jag har ett par boots som jag haft hur länge som helst och de påminner mig om min farbror. De känns som om de sparkat på en sten eller två på en lerig väg i Montana och sedan tillbringa­t kvällen framför brasan.

Vad lägger du stora pengar på?

– Resor, mat och möbler.

Du har tidigare sagt att du vill göra mer komedi efter alla actionfilm­er och romantiska roller?

– Livets mening, för det första, är att skratta och ha kul. Varför? Varför inte. För det andra vill jag utmana mig själv och undersöka saker som skrämmer mig. Det är precis de sakerna man ska undersöka närmare. Jag gjorde precis en film som heter Into the woods där jag var tvungen att sjunga och jag har aldrig sjungit förut. Jag sjunger i duschen och tycker alltid att det låter rätt bra, men när jag hör mig själv på band inser jag att det inte är så. Så därför ville jag sjunga. Och därför vill jag göra mer komedier.

Har du använt frasen ”Vet du inte vem jag är” någon gång?

– Åh gud, det här är så pinsamt. Men ja, en gång. Jag hade några kompisar på besök i stan och vi försökte komma in på en klubb där dörrvakter­na var stränga. Mina kompisar sa: Säg till dem att du är Chris Pine! Och till slut sa jag till vakten: Uhm, förresten, vet ni kanske vem jag är? Och de skakade oimponerat på huvudet och sa nej.

” Jag är inte en modell. Jag är inte fåfäng alls. Jag har inte ens en spegel i badrummet.”

 ??  ?? Chris Pine som Jack Ryan.
Chris Pine som Jack Ryan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden