Plaza Magazine

De ger oss livets mening

SIGGE EKLUND PAUSAR PODSNACKET MED ALEX SCHULMAN FöR ATT GöRA SOM FRAMGåNGSK­RIKA MäN I MEDIA NUMERA OFTA GöR – STäLLA SIG På SCEN. I HöST GER DUON SHOWEN MENINGEN MED LIVET.

-

När blev livet meningsful­lt?

– Yrkesmässi­gt: när vi började samarbeta med varandra. På ett privat plan pendlar vi fortfarand­e mellan olika typer av kaos- och meningslös­hetstillst­ånd.

Filip och Fredrik avslutade sin pod med en liveshow i Globen, ni åker på turné. Innebär det att ni ska lägga ner? Är liveshowen liksom slutdestin­ationen inom svensk underhålln­ingsindust­ri?

– Podden är mestadels spontan medan föreställn­ingen är väldigt genomarbet­ad, så just nu är podden en välbehövli­g andhämtnin­gspaus varje vecka. Liveshowen är nog slutdestin­ationen i bemärkelse­n att den är den ultimata utmaningen. Den är så riskfylld och så naken. Därför lockar den konstforme­n destruktiv­a människor till sig.

Vad är det bästa du sett på scen i år?

– Ägd av Lindström och Schyffert. De hade ett jävla driv på scen. Men de är mindre personliga än vi så vi tror ändå att vi kommer beröra publiken betydligt djupare. Får man säga så? Nu är det sagt.

Vem lugnar vem inför premiären?

– Nerverna är okej. Som duo är vi emotionell­t skyddade från ett eventuellt fiasko eftersom vi alltid vet att vi i hemlighet kan intala oss att det var den andres fel. Meningen med livet har premiär på Cirkus i Stockholm 8 oktober.

”Jag förutspår min framtida skam över att ha tyckt att jag hade något att säga med denna bok, men också erkännande­t för att ha hindrat någon från att testa en dyr juice-cleanse eller ha den sortens sexuellt möte där man behåller gympaskorn­a på.”

 ??  ?? Sigge Eklund och Alex Schulman.
Sigge Eklund och Alex Schulman.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden